Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyar-kínai ihletésű rántott hús tojásos rizzsel

Magyar-kínai ihletésű rántott hús tojásos rizzsel
Magyar-kínai ihletésű rántott hús tojásos rizzsel
gyors recept | szponzorált tartalom
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó rántott húst süthetünk a karaj minden részéből, de leginkább hosszúkarajból. Ebben a receptben viszont lesz egy kis csavar: mivel egy fúziós magyar-kínai ételről van szó, első körben szójaszószban és egyéb kiegészítőkben pácoljunk, majd panírozzuk és kirántjuk, ahogyan azt kell. Az elkészítéséhez nincsen szükség extra alapanyagokra, mindent könnyedén be tudunk szerezni.

hozzávalók / 4 adag

Pác

Panír

Tojásos rizs

Sütőzsiradék

Panír
Szólj hozzá!

elkészítés

Hús

  1. Egy kancsóban összekeverjük a hozzávalókat, és a hússzeletekre öntjük.
  2. 1-1,5 másfél órát pácoljuk a hűtőben, de akár egy egész napot is hagyhatjuk.
  3. A pácból kivesszük a szeleteket, és papírtöltővel kicsit leitatjuk.
  4. Megszokott mondom panírozzuk (lisztbe, tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk). dea sima liszt helyett kukoricalisztet, a zsemlemorzsa helyett pedig pankót használjunk. Ettől lesz igazán ropogós a bunda!
  5. Forró, bő olajban aranybarnára sütjük.

Tojásos rizs

  1. Egy nagy serpenyőben vagy wokban olajat hevítünk, forróra. A felvert tojásokat hirtelen, gyors mozdulatokkal elkeverjük benne.
  2. Addig kevergetjük, amíg teljesen meg nem megszilárdul, és morzsás állagú nem lesz. Ezután a párolt rizshez adjuk, közben tovább pirítjuk.
  3. Végül megszórjuk újhagymával, szezámmaggal, és a frissen kirántott kabátos hússal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 1 436
elküldve: 1
receptkönyvben: 52
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
959 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fúziós rántott karaj

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2010
szójaszósz 150 ml
teriyaki szósz 100 ml
nádcukor 1 ek
chilipehely 1 kávéskanál
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sertés rövidkaraj 400 g
kukoricaliszt 300 g
tojás 4 db
panko 40 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
tojás 6 db
jázmin rizs 400 g
0 ízlés szerint
újhagyma 3 közepes db
szezámmag 1 ek