r
Nosalty Logó

Magyar-kínai ihletésű rántott hús tojásos rizzsel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nosalty
Magyar-kínai ihletésű rántott hús tojásos rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pác

Panír

Tojásos rizs

Összesen 2008 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pác

Panír

Tojásos rizs

Összesen 8030 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Pác

Panír

Tojásos rizs

Összesen 231 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.3 g

Zsír

  • Összesen
    93.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5814.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1005 mg
  • Nátrium
    4016 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1084 micro
Összesen 2008 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    277.3 g

Zsír

  • Összesen
    372.7 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    171 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    126 g
  • Koleszterin
    2056 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23259.2 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    454 mg
  • Kálcium
    1718 mg
  • Vas
    81 mg
  • Magnézium
    878 mg
  • Foszfor
    4018 mg
  • Nátrium
    16065 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    887.1 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1076.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    865 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    112 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    481 micro
  • K vitamin:
    385 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    104 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2214 micro
  • Kolin:
    1825 mg
  • Retinol - A vitamin:
    782 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    997 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4336 micro
Összesen 8030 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 231 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Pác

Panír

Tojásos rizs

Elkészítés

Pác

  1. Egy kancsóban összekeverjük a hozzávalókat, és a hússzeletekre öntjük.
  2. 1-1,5 másfél órát pácoljuk a hűtőben, de akár egy egész napot is hagyhatjuk.
  3. A pácból kivesszük a szeleteket, és papírtöltővel kicsit leitatjuk.
  4. Megszokott mondom panírozzuk (lisztbe, tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk). dea sima liszt helyett kukoricalisztet, a zsemlemorzsa helyett pedig pankót használjunk. Ettől lesz igazán ropogós a bunda!
  5. Forró, bő olajban aranybarnára sütjük.

Panír

  1. Egy nagy serpenyőben vagy wokban olajat hevítünk, forróra. A felvert tojásokat hirtelen, gyors mozdulatokkal elkeverjük benne.
  2. Addig kevergetjük, amíg teljesen meg nem megszilárdul, és morzsás állagú nem lesz. Ezután a párolt rizshez adjuk, közben tovább pirítjuk.
  3. Végül megszórjuk újhagymával, szezámmaggal, és a frissen kirántott kabátos hússal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 256
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 11921
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy jó rántott hús, sose rossz. Ebben a receptben viszont lesz egy kis csavar: mivel egy fúziós magyar-kínai ételről van szó, első sorban szójaszószban és egyéb pikáns kiegészítőkben pácoljuk, majd bepanírozzuk és kirántjuk, ahogyan a nagy könyvben meg van írva. A sima zsemle morzsa helyett, most pankómorzsát használunk. Az elkészítéséhez nincsen szükség extra alapanyagokra, mindent könnyedén be lehet hozzá szerezni.

Hozzávalók

Pác

Panír

Tojásos rizs

Címlapról ajánljuk