Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott zöldség kuszkusszal

Rakott zöldség kuszkusszal
Rakott zöldség kuszkusszal
90 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elég régóta életmódváltásra adtam a fejem, most már tudom, hogy nagyon is jó döntést hoztam. De ennek fényében már nem készíthetem el ugyanúgy az ételeket, mint régen. Mivel imádok minden ételt, ami rakott, ki kellett találnom valamit, amivel ez a remek dolog benne maradhat az étrendemben, ennek köszönhetően született meg az alábbi recept.

hozzávalók / 8 adag

Csicseriborsó előkészítése

Pörkölt elkészítése

A többi

Szólj hozzá!

elkészítés

Csicseriborsó előkészítése

  1. Első lépésként készítsük elő a csicseriborsót. Előző nap már érdemes beáztatni a csicseriborsót, de az sem árt neki, ha 2-3 napig ázik, majd a felhasználás előtt 20 percig főzzük sós vízben. Ez is félkész állapotnak felel meg.

Pörkölt elkészítése

  1. Készítsük el a pörköltöt félkész állapotra. Kockázzuk fel a hagymát, kevés olajon pirítsuk üvegesre, adjuk hozzá a borsot, paprikát és sót, majd a már előre ledarált sertéshúst. 40 perces főzés után vegyük le a tűzről és tegyük félre.

A többi

  1. A csicseriborsóhoz hasonlóan készítsük elő a gombát, borsót, zöldbabot. Kevés olajon pirítsuk őket - soha ne főzzük, mert nem egy pépet szeretnénk kapni a végére, ettől lesz ropogós az egész ételünk.
  2. Készítsük elő a kuszkuszt is, forraljunk vizet - 1 bögre kuszkuszhoz 1 bögre víz - majd öntsük fel vele a kuszkuszt, adjunk hozzá egy csipet sót és egy kevés olajat - én kókusz olajat használtam. Fedjük le. 10 perc alatt elkészül.
  3. Ha minden különálló hozzávalóval elkészültünk, akkor már csak az összeállítás maradt.
  4. Rétegezzük a hozzávalókat egy kisebb méretű tepsibe - kuszkusz-zöldborsó-gomba-tejfel-csicseriborsó-pörkölt-zöldbab-petrezselyem-sajt rétegben. Majd süssük meg őket.
  5. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készül el. (Gáz sütő középső fokozatán)
  • sütési hőfok: 140°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30X20X6 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 696
elküldve: 0
receptkönyvben: 148
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Lexi69

Mióta szakács: 2015.02.08.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gombás-húsos rakott kuszkusz, rakott hús zöldbabbal és kuszkusszal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

533
csicseriborsó 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sertéslapocka 0.5 kg
csiperkegomba 25 dkg
zöldborsó 40 dkg
kuszkusz 1 bögre
víz 2.5 dl
zöldbab 40 dkg
sajt 18 dkg
tejföl 175 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 ek
kókuszolaj 2 ek