r
Nosalty Logó

Rakott zöldség kuszkusszal

Lexi69
Rakott zöldség kuszkusszal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Csicseriborsó előkészítése

Pörkölt elkészítése

A többi

538
Kalória
29.2g
Fehérje
46.6g
Szénhidrátok
26.4g
Zsír
217.9g
Víz
85g
Koleszterin
8.7g
Rost
8.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csicseriborsó előkészítése

Pörkölt elkészítése

A többi

Összesen 538 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csicseriborsó előkészítése

Pörkölt elkészítése

A többi

Összesen 4292 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csicseriborsó előkészítése

Pörkölt elkészítése

A többi

Összesen 163 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    941.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    217.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1542 micro
Összesen 538 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.5 g

Zsír

  • Összesen
    210.9 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7534.2 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1847 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    642 mg
  • Foszfor
    3301 mg
  • Nátrium
    1475 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.5 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

Víz

  • Összesen
    1743.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1088 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    405 micro
  • K vitamin:
    325 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1655 micro
  • Kolin:
    778 mg
  • Retinol - A vitamin:
    785 micro
  • α-karotin
    327 micro
  • β-karotin
    3458 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12338 micro
Összesen 4292 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    466 micro
Összesen 163 kcal

Elkészítés

Csicseriborsó előkészítése

  1. Első lépésként készítsük elő a csicseriborsót. Előző nap már érdemes beáztatni a csicseriborsót, de az sem árt neki, ha 2-3 napig ázik, majd a felhasználás előtt 20 percig főzzük sós vízben. Ez is félkész állapotnak felel meg.

Pörkölt elkészítése

  1. Készítsük el a pörköltöt félkész állapotra. Kockázzuk fel a hagymát, kevés olajon pirítsuk üvegesre, adjuk hozzá a borsot, paprikát és sót, majd a már előre ledarált sertéshúst. 40 perces főzés után vegyük le a tűzről és tegyük félre.

A többi

  1. A csicseriborsóhoz hasonlóan készítsük elő a gombát, borsót, zöldbabot. Kevés olajon pirítsuk őket - soha ne főzzük, mert nem egy pépet szeretnénk kapni a végére, ettől lesz ropogós az egész ételünk.
  2. Készítsük elő a kuszkuszt is, forraljunk vizet - 1 bögre kuszkuszhoz 1 bögre víz - majd öntsük fel vele a kuszkuszt, adjunk hozzá egy csipet sót és egy kevés olajat - én kókusz olajat használtam. Fedjük le. 10 perc alatt elkészül.
  3. Ha minden különálló hozzávalóval elkészültünk, akkor már csak az összeállítás maradt.
  4. Rétegezzük a hozzávalókat egy kisebb méretű tepsibe - kuszkusz-zöldborsó-gomba-tejfel-csicseriborsó-pörkölt-zöldbab-petrezselyem-sajt rétegben. Majd süssük meg őket.
  5. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készül el. (Gáz sütő középső fokozatán)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X20X6

Elég régóta életmódváltásra adtam a fejem, most már tudom, hogy nagyon is jó döntést hoztam. De ennek fényében már nem készíthetem el ugyanúgy az ételeket, mint régen. Mivel imádok minden ételt, ami rakott, ki kellett találnom valamit, amivel ez a remek dolog benne maradhat az étrendemben, ennek köszönhetően született meg az alábbi recept.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...