r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab fűszeres darált hússal

Bjkata
Rakott zöldbab fűszeres darált hússal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A besamelhez

A babhoz

A rétegzéshez

355
Kalória
18.2g
Fehérje
19.3g
Szénhidrát
22.7g
Zsír
132.5g
Víz
61.8g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A besamelhez

A babhoz

A rétegzéshez

Összesen 355 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A besamelhez

A babhoz

A rétegzéshez

Összesen 2844 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A besamelhez

A babhoz

A rétegzéshez

Összesen 133 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    888.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    132.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    704 micro
Összesen 355 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    145.4 g

Zsír

  • Összesen
    181.5 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    495 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7105 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    2098 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    1634 mg
  • Nátrium
    2886 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    154.2 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1060.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    392 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    3458 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5632 micro
Összesen 2844 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

A besamelhez

  1. A vajból, lisztből és a tejből besamelt készítünk, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük.
  2. A római tálat vagy jénait kiolajozzuk, zsemlemorzsával behintjük.

A babhoz

  1. A zöldbabot sós vízben 15-20 percig főzzük.

A rétegzéshez

  1. A besamellel összekeverjük a zöldbabot, és a felét az edény aljára simítjuk. Erre kerül a fűszeres lasagne húsvagy a darált pörkölthús.
  2. A sajt felét rászórjuk a húsra.
  3. A besameles zöldbab másik felét is rásimítjuk. Rárakjuk a kolbászdarabokat és a kolozsvári szalonnát apró kockákra vágva.
  4. 200 fokon 20-25 percig sütjük. Rászórjuk a sajt másik felét, és még néhány percre visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt rápirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Fagyasztott zöldbabból is elkészíthető, nem csak frissből. A legfinomabb fűszeres darált hússal, amit maradék főtt húsból készíthetünk a következő recept alapján.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Top Receptek