Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott tavaszi zöldséges

Rakott tavaszi zöldséges
Rakott tavaszi zöldséges
70 perc / előkészület: 45 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Piac, piac, imádok ott vásárolni. Van már végre friss sóska, spenót, nem tudtam neki ellenállni. A recept alapötlete a Príma Konyha márciusi számából való. A spenóthoz még vásároltam minden olyan zöldségfélét, amit épp megkívántam, és isteni lett. Gerslivel tettem laktatóbbá.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gerslit 2 órára beáztatjuk, majd picit megsózva, puhára főzzük.
  2. Amíg készül a gersli, a karfiolt is megfőzzük enyhén sós vízben, a zöldségkeveréket szintúgy, leszűrjük, félretesszük.
  3. A spenótlevelek szárát letépkedjük, 2-3-szor átmossuk, és forró, enyhén sós vízbe dobjuk. 2 percig főzzük, leszűrjük.
  4. A karfiolt pürésítjük, ízesítjük szerecsendióval, hozzákeverjük a zabkorpát és a kissé felvert tojásfehérjét.
  5. Ezután hozzáadjuk a lecsepegtetett zöldségkeveréket is.
  6. A pórét felkarikázzuk, a kaliforniai paprikát kockázzuk.
  7. Egy hőálló tál alját kikenjük olívaolajjal, elterítjük benne a gerslit, majd a karfiolos massza felét. Erre kerül a póréhagyma, a kaliforniai paprika, és végül a spenótlevelek fele. Erre ismét karfiolos massza kerül, majd befedjük a maradék spenóttal.
  8. Natúr joghurttal meglocsoljuk, és előmelegített sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35*25*6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 415
elküldve: 2
receptkönyvben: 118
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

"egy szelet tavasz", rakottas friss tavaszi zöldségekből

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

312
spenót 30 dkg
karfiol 50 dkg
gersli 10 dkg
piros kaliforniai paprika 0.6 db
póréhagyma 10 dkg
tojásfehérje 4 db
mexikói keverék 15 dkg
zabkorpa 1 ek
olívaolaj 2 ek
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
joghurt 75 g