r
Nosalty Logó

Rakott tavaszi zöldséges

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott tavaszi zöldséges
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 928 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 60 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    371 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    4816 micro
  • β-crypt
    185 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9137 micro
Összesen 310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2013.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    738.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1248 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    307 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    651 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    14447 micro
  • β-crypt
    554 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27412 micro
Összesen 928 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    936 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1775 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gerslit 2 órára beáztatjuk, majd picit megsózva, puhára főzzük.
  2. Amíg készül a gersli, a karfiolt is megfőzzük enyhén sós vízben, a zöldségkeveréket szintúgy, leszűrjük, félretesszük.
  3. A spenótlevelek szárát letépkedjük, 2-3-szor átmossuk, és forró, enyhén sós vízbe dobjuk. 2 percig főzzük, leszűrjük.
  4. A karfiolt pürésítjük, ízesítjük szerecsendióval, hozzákeverjük a zabkorpát és a kissé felvert tojásfehérjét.
  5. Ezután hozzáadjuk a lecsepegtetett zöldségkeveréket is.
  6. A pórét felkarikázzuk, a kaliforniai paprikát kockázzuk.
  7. Egy hőálló tál alját kikenjük olívaolajjal, elterítjük benne a gerslit, majd a karfiolos massza felét. Erre kerül a póréhagyma, a kaliforniai paprika, és végül a spenótlevelek fele. Erre ismét karfiolos massza kerül, majd befedjük a maradék spenóttal.
  8. Natúr joghurttal meglocsoljuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35*25*6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11856
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Piac, piac, imádok ott vásárolni. Van már végre friss sóska, spenót, nem tudtam neki ellenállni. A recept alapötlete a Príma Konyha márciusi számából való. A spenóthoz még vásároltam minden olyan zöldségfélét, amit épp megkívántam, és isteni lett. Gerslivel tettem laktatóbbá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek