Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Parmigiana Di Melanzane

Parmigiana Di Melanzane
Parmigiana Di Melanzane
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet a streetkitchen oldalon találtam, és már olvasás közben tudtam, hogy ez isteni lesz. Mikor első alkalommal elkészítettem, nem tudtam betelni vele, bár gyerekeim nem imádták ennyire. Alig vártam a másnapot, hisz felmelegítve még jobb lesz.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ez egy húsmentes étel, de egyáltalán nem hiányzik belőle. Könnyű elkészíteni, és nyáron előre is elkészülhet, a barátaid imádni fogják egy könnyű bor kíséretében.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat vágjuk vékony, kb. 3-4 mm vastag csíkokra. Amennyiben nem sikerül ennyire vékonyan, ne aggódjunk, átsül, és brutál finom lesz vastagabban is. A padlizsánszeleteket tegyük rétegezve zöldségszűrőbe, rétegenként sózzuk meg durva szemű sóval. Tegyünk egy tányért is rá, súlyozzuk le. Lehető legtöbb folyadékot vonjuk ki, ne áztassa el az ételt sütés közben.
  2. Míg a padlizsán csordogál, elkészíthetjük a mártást. A fokhagymát és a vöröshagymát aprítsuk fel, kevés olívaolajon pároljuk puhára. A paradicsomot ekkor öntsük hozzá, nyomjuk szét a paradicsomokat egy krumplinyomóval. Sózzuk, borsozzuk. Kb. 15 percig lassan rotyogtassuk, és kész, húzzuk le a tűzről, és egy marék friss bazsalikommal emeljük a szintet.
  3. A padlizsánokat folyó víz alatt szabadítsuk meg a sótól, és itassuk le papírtörlővel a vizet. A megszárított padlizsánszeleteket kevés olajon egy- egy percig süssük, majd itassuk le az olajat.
  4. Jénai- vagy sütőtál aljára tegyünk kevés mártást, padlizsánt, majd újra mártás következik, aztán tépkedjünk mozzarella-darabkákat, és szórjuk rá a mártásra, reszeljünk rá még egy réteg kemény sajtot. Ezt követően addig rétegezzük ebben a sorrendben, amíg a padlizsán el nem fogy, ekkor a mártásra vastagon rakjunk sajtdarabokat, és reszelt kemény sajtot.
  5. Tegyük be 220 fokos sütőbe, és kb. 40 perc alatt készre süthetjük. Várjuk meg, míg jól kihűl. Újra langyosítva az igazi. Félbarna vagy toszkán kenyérrel tunkolva az igazi.
  • sütési hőfok: 220°C
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 206
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Elementsaqua

Mióta szakács: 2018.03.18.
12 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott padlizsán, pármai padlizsán

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

678
padlizsán 3 db
olívaolaj 5 ek
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
konzerv paradicsom 1200 g
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 1 késhegynyi
mozzarella 30 dkg
parmezán sajt 20 dkg
bazsalikom 1 marék