r
Nosalty Logó

Parmigiana Di Melanzane

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Elementsaqua
Parmigiana Di Melanzane
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 674 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2701 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 88 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2988.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    1109 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    989 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    622 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1005 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    8235 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 674 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.5 g

Zsír

  • Összesen
    177.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11955.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    4437 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    445 mg
  • Foszfor
    2970 mg
  • Nátrium
    3957 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    2488 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1258 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    924 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4021 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    32940 micro
  • Lut-zea
    2113 micro
Összesen 2701 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1074 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat vágjuk vékony, kb. 3-4 mm vastag csíkokra. Amennyiben nem sikerül ennyire vékonyan, ne aggódjunk, átsül, és brutál finom lesz vastagabban is. A padlizsánszeleteket tegyük rétegezve zöldségszűrőbe, rétegenként sózzuk meg durva szemű sóval. Tegyünk egy tányért is rá, súlyozzuk le. Lehető legtöbb folyadékot vonjuk ki, ne áztassa el az ételt sütés közben.
  2. Míg a padlizsán csordogál, elkészíthetjük a mártást. A fokhagymát és a vöröshagymát aprítsuk fel, kevés olívaolajon pároljuk puhára. A paradicsomot ekkor öntsük hozzá, nyomjuk szét a paradicsomokat egy krumplinyomóval. Sózzuk, borsozzuk. Kb. 15 percig lassan rotyogtassuk, és kész, húzzuk le a tűzről, és egy marék friss bazsalikommal emeljük a szintet.
  3. A padlizsánokat folyó víz alatt szabadítsuk meg a sótól, és itassuk le papírtörlővel a vizet. A megszárított padlizsánszeleteket kevés olajon egy- egy percig süssük, majd itassuk le az olajat.
  4. Jénai- vagy sütőtál aljára tegyünk kevés mártást, padlizsánt, majd újra mártás következik, aztán tépkedjünk mozzarella-darabkákat, és szórjuk rá a mártásra, reszeljünk rá még egy réteg kemény sajtot. Ezt követően addig rétegezzük ebben a sorrendben, amíg a padlizsán el nem fogy, ekkor a mártásra vastagon rakjunk sajtdarabokat, és reszelt kemény sajtot.
  5. Tegyük be 220 fokos sütőbe, és kb. 40 perc alatt készre süthetjük. Várjuk meg, míg jól kihűl. Újra langyosítva az igazi. Félbarna vagy toszkán kenyérrel tunkolva az igazi.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2064
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 11.

Ajánló

Ez egy húsmentes étel, de egyáltalán nem hiányzik belőle. Könnyű elkészíteni, és nyáron előre is elkészülhet, a barátaid imádni fogják egy könnyű bor kíséretében.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Parmigiana Di Melanzane
Elementsaqua 12 recept

A receptet a streetkitchen oldalon találtam, és már olvasás közben tudtam, hogy ez isteni lesz. Mikor első alkalommal elkészítettem, nem tudtam betelni vele, bár gyerekeim nem imádták ennyire. Alig vártam a másnapot, hisz felmelegítve még jobb lesz.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!