r
Nosalty Logó

Rakott brokkoli Morzsácska konyhájából

Morzsácska
Rakott brokkoli Morzsácska konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hús+brokkoli

Rizs

Szósz

Összeállítás

876
Kalória
43g
Fehérje
60.5g
Szénhidrátok
52g
Zsír
470.2g
Víz
162.9g
Koleszterin
5.9g
Rost
7.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hús+brokkoli

Rizs

Szósz

Összeállítás

Összesen 876 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hús+brokkoli

Rizs

Szósz

Összeállítás

Összesen 3499 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hús+brokkoli

Rizs

Szósz

Összeállítás

Összesen 119 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1654.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    470.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2144 micro
Összesen 876 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    172 g

Zsír

  • Összesen
    208.1 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    652 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6616.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1612 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    2643 mg
  • Nátrium
    1767 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1881 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1064 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    561 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    632 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    905 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    853 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    2428 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8575 micro
Összesen 3499 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

Hús+brokkoli

  1. A rizst egy kicsi (1-2 ek.) olajon megfuttatjuk, és felöntve vízzel, sózva puhára főzzük. Közben a brokkolit kisebb-nagyobb rózsáira szedjük, mossuk, és sós vízben feltesszük főni. Párhuzamosan dolgozva a hagymát apróra vágjuk, wokban olajon dinszteljük, majd a felszeletelt fokhagymát is átfuttatjuk, végül a húst rátesszük, ízesítjük sóval, ételízesítővel és borssal és kakukkfűvel. A húst addig sütjük amíg pirulni nem kezd.
  2. A vajat hevítjük, bele egy kanálnyi lisztet szórunk, és zsemleszínűre pirítjuk. Hozzáöntjük a főzőtejszínt, és folyamatosan keverve sűrítjük ízesítésként sózzuk (én még szerecsendióval is ízesítettem).
  3. Egy jénait kivajazunk vagy olajjal megkenünk. Beleöntjük a rizst, rá a húst, majd a lecsöpögtetett brokkolikat elegyengetjük. Ráöntjük a főzőtejszínes szószt, majd a tejfölt is elkenegetjük a tetején. Megszórjuk reszelt sajttal, és betoljuk a 170 fokra előmelegített sütőbe. Addig sütjük, amíg a sajt elkezd megpirulni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Sokszor elhangzó kérdés : "Mit főzzek  ebédre...?" Nagyon finom és laktató dologra vágytunk. Ez lett belőle. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...