Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott brokkoli Morzsácska konyhájából

Rakott brokkoli Morzsácska konyhájából
Rakott brokkoli Morzsácska konyhájából
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor elhangzó kérdés : "Mit főzzek  ebédre...?"

Nagyon finom és laktató dologra vágytunk. Ez lett belőle. :)

hozzávalók / 4 adag

Hús+brokkoli

Rizs

Szósz

Összeállítás

ajánlat

A rakott ételek kedvelőinek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst egy kicsi (1-2 ek.) olajon megfuttatjuk, és felöntve vízzel, sózva puhára főzzük. Közben a brokkolit kisebb-nagyobb rózsáira szedjük, mossuk, és sós vízben feltesszük főni. Párhuzamosan dolgozva a hagymát apróra vágjuk, wokban olajon dinszteljük, majd a felszeletelt fokhagymát is átfuttatjuk, végül a húst rátesszük, ízesítjük sóval, ételízesítővel és borssal és kakukkfűvel. A húst addig sütjük amíg pirulni nem kezd.
  2. A vajat hevítjük, bele egy kanálnyi lisztet szórunk, és zsemleszínűre pirítjuk. Hozzáöntjük a főzőtejszínt, és folyamatosan keverve sűrítjük ízesítésként sózzuk (én még szerecsendióval is ízesítettem).
  3. Egy jénait kivajazunk vagy olajjal megkenünk. Beleöntjük a rizst, rá a húst, majd a lecsöpögtetett brokkolikat elegyengetjük. Ráöntjük a főzőtejszínes szószt, majd a tejfölt is elkenegetjük a tetején. Megszórjuk reszelt sajttal, és betoljuk a 170 fokra előmelegített sütőbe. Addig sütjük, amíg a sajt elkezd megpirulni.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 808
össznézettség: 16 869
elküldve: 1
receptkönyvben: 145
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: 1

szakács

Morzsácska

Mióta szakács: 2012.07.12.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

brokkolis egytál, tejszínes rakott brokkoli

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

liana001
liana001 Tue, 2019-10-29 14:22

Rég csináltam rakott brokkolit, és rátaláltam a Te receptedre, ami nagyon jól hangzott! Csak egy-két apróságot változtattam rajta, pl. a rizst és a húsragut összekevertem, ugyanígy a szószt és a tejfölt is "összekutyulva" öntöttem a tepsibe. A férjem kicsit morgolódott, miért nem rakott krumplit csináltam, egészen addig, amíg a brokkolit meg nem kóstolta. :-) Köszi a receptet!

872
brokkoli 2 közepes db
darált sertéshús 0.5 kg
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
kakukkfű 1 ek
rizs 1 bögre
víz 5 dl
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
edami sajt 10 dkg
tejföl 2.5 dl