Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott zöldbab Morzsácska konyhájából

Rakott zöldbab Morzsácska konyhájából
Rakott zöldbab Morzsácska konyhájából
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szerettem a rakott zöldbabot... idáig. Innentől bekerült a kedvencek közé! :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindenkinek! Figyelni kell a sózásra, mert mindenbe kell egy kevés só ugyebár! Ha pedig nem eidami sajttal készül, akkor azt is figyelembe kell venni, mennyire ízes a sajt!

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbabot mossuk, és feldaraboljuk. Vajon, ételízesítővel és pici vízzel, fedő alatt, alacsony hőfokon, néha megkavarva párolódni tesszük.
  2. A rizst egy kevés olajon (1-1,5 ek) hevítjük, majd felöntjük sós, hideg vízzel, és puhára főzzük.
  3. A darált húst olajon, sóval, borssal egy magas falú, teflon edényben pirítjuk, közepes hőfokon. Mielőtt kész lenne, apróra vágott/morzsolt kakukkfűvel ízesítjük.
  4. A tejszínbe egy felvert tojást és egy kevés reszelt sajtot, valamint pici sót és borsot keverünk.
  5. Egy nagyobb, magas falú tűzálló edénybe a rizst beleöntjük, ráterítjük a húst, majd befedjük egyenletesen a zöldbabbal. Leöntjük a bekevert tejszínnel úgy, hogy mindenhova jusson, majd a reszelt sajttal meghintjük az egészet.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütéssel) addig sütjük, míg a sajt szép pirosas-barnás lesz. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 589
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Morzsácska

Mióta szakács: 2012.07.12.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldbab rakottan, rakott zöldbab, egytálétel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

923
zöldbab 0.5 kg
vaj 1 tk
ételízesítő 0 ízlés szerint
víz 1.5 dl
napraforgó olaj 1 dl
rizs 1 bögre
víz 4 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
darált sertéshús 0.5 kg
kakukkfű 0 ízlés szerint
főzőtejszín 4 dl
tojás 1 db
edami sajt 15 dkg