r
Nosalty Logó

Vegetáriánus rakottas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
domanyn
Vegetáriánus rakottas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 504 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1007 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 88 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1184.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    568 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2221 micro
Összesen 504 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2369.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    709.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    285 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    315 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1136 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4443 micro
Összesen 1007 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Főzzük meg a gerslit/gyors rizst az utasítások szerint, egy külön edényben pedig a feldarabolt brokkolit. Sós, lobogó vízben 5-6 percig főzzük, leszűrjük.
  2. Közben egy gombapörköltet készítünk: olajon hagymát és fokhagymát párolunk, majd hozzáadjuk a feldarabolt gombát. Együtt pároljuk őket, majd hozzáadjuk a paprikát, sót, borsot, vegetát és fél deci vizet.
  3. Amikor elkészült a pörkölt, összekeverjük a gerslivel. Az a jó, ha kicsit vizesebb, mert nem akarjuk, hogy sütés közben kiszáradjon.
  4. Egy jénai aljába tegyük a pörkölttel összekevert gerslit, rá a brokkolit, a joghurtot, a tetejére pedig reszeljünk egy kis sajtot. Takarjuk le fóliával, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, 45 percre. 45 perc után fólia nélkül pirítsuk 10-15 percig 200 fokon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2635
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vegetáriánus rakottas
domanyn 6 recept

Könnyen elkészíthető és variálható recept, laktató ebéd. Én mostanában nagyon szeretem az árpagyöngyét, így ezzel készítem, vagy brokkolival, vagy karfiollal, ami van itthon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek