r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab Katharosz konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Rakott zöldbab Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1124 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4490 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2298.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    696 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    836 mg
  • Nátrium
    578 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    639.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    176 micro
  • β-karotin
    1688 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    969 micro
Összesen 1124 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    213.7 g

Zsír

  • Összesen
    284.6 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    931 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9195.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    2784 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    3346 mg
  • Nátrium
    2312 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.2 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    2559.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2031 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    367 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    279 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    857 micro
  • Kolin:
    661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1390 micro
  • α-karotin
    705 micro
  • β-karotin
    6754 micro
  • β-crypt
    930 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    3875 micro
Összesen 4490 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    221 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megpucolt, szálas babot sós forrásban lévő vízbe rakjuk, és majdnem teljesen puhára főzzük, ezután kiszedjük egy hideg vízzel teli tálba hűlni. A rizst az utasításnak megfelelően megfőzzük és lecsepegtetjük.
  2. A felhevített olajon a kétféle finomra vágott hagymát egy csipet sóval megpároljuk, majd hozzáadjuk a húst, kevergetve megpirítjuk rajta, közben megszórjuk a fűszerekkel, jól elkeverjük benne. Ezután tesszük bele a hámozott és kisebb kockára vágott paradicsomot és a felkockázott kaliforniai paprikát, majd együtt tovább rotyogtatjuk, ha szükséges, tovább ízesítjük, és készre főzzük.
  3. A tejfölt elkeverjük a tejszínnel.
  4. Összeállítás: egy hőálló tepsi formájú tál aljába teszünk egy réteg darált húsos ragut, erre egy rész zöldbab és egy sor rizs kerül, majd bőven megkenjük a tejszínes tejföllel, és így folytatjuk a rétegezést, amíg van alapanyagunk.
  5. Végül a maradék tejfölt eloszlatjuk a tetején, megszórjuk a kétféle reszelt sajttal. Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig, amíg a sajt is szépen megpirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6399
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott zöldbab Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Nagyon szeretem a rakott ételeket, előre összeállíthatóak, és máris mehet a sütőbe. Forrás: ízesélet

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek