r
Nosalty Logó

Rakott zelleres csicsóka

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NovakAndi
Rakott zelleres csicsóka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 605 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3624 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 137 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1275.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    731 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 605 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.1 g

Zsír

  • Összesen
    265.4 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7651.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    1192 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1682 mg
  • Nátrium
    4383 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1230.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1590 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    1168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1559 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1481 micro
Összesen 3624 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 137 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicsókát és a zellert megtisztítjuk, kb egyforma nagyságúra szeleteljük, majd ételpárolóban közepesre pároljuk (kb 10-15 perc, a zellernek kicsit több idő kell).
  2. Ezidő alatt a tojásokat megfőzzük, a kolbászt vékony szeletekre vágjuk.
  3. Elkészítjük a besamelhez hasonló mártást: a vajat megolvasztjuk, a 2 ek liszttel berántjuk, majd a tejet hozzáöntve besűrítjük. Hozzáöntjük a tejfölt, majd sóval, borssal, sómentes ételízesítővel ízesítjük.
  4. Apránként belekeverjük a párolt zöldségeket, a szeletelt tojást és a karikázott kolbászt.
  5. A keveréket a tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x27
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5380
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott zelleres csicsóka
NovakAndi 48 recept

A nagynéném isteni rakott krumplit készített. El is neveztem Anikó rakott krumplijának, és mióta ismerem a módszert, ami a száraz krumpli némi tejföllel és kolbásszal helyett egy isteni, mindenhol finoman krémes rakott krumplit eredményezett, azóta csak így készítem. Anikó rakott krumplija hasonlóan készül, mit ez a a recept, csak kb 6-8 nagy szem burgonya kell hozzá a zöldségek helyett. Mivel diétázom, gondoltam, megpróbálom olymódon elkészíteni, hogy én is fogyaszthassam, hiszen tudjuk, a burgonya nagyon magas cukortartalmú. Mivel a család hétvégén letesztelte a csicsókát grillezve, és a szélhajtó hatás a mi esetünkben nem igazolódott, így ezen felbátorodva készült el a csicsókás, zelleres változat, diabetikus liszttel sűrítve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek