r
Nosalty Logó

Rakott Bolognai kicsit másképp

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott Bolognai kicsit másképp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 553 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2207 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 161 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1310.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    507 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    9936 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 553 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.6 g

Zsír

  • Összesen
    95 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5241.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    958 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1244 mg
  • Nátrium
    2542 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    770.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    692 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    2026 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    39744 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 2207 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2920 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 161 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát megfőzzük sós-olajos vízben, majd leszűrjük és félretesszük hűlni.
  2. A hagymát felkockázzuk és kevés olajon pirítani kezdjük.
  3. Amikor kezd barnulni, beleteszük a fokhagymát és mikor kicsit összesült, beleborítjuk a kockázott paradicsomot a levével együtt, majd a sűrített paradicsom következik.
  4. Fűszerezzük és összeforraljuk.
  5. Mikor az ízek összeforrtak, hagyjuk kicsit hűlni a szószt. (Turmixoljuk össze olyanra, amilyen állagúra szeretnénk.)
  6. A párizsit reszeljük le (sajtreszelőn) vagy kockázzuk kinek hogyan tetszik, majd öntsük a szószhoz. A tűzre visszatéve forraljunk egyet rajta.
  7. A tésztát és a szószt keverjük össze.
  8. Kiolajozott tepsibe vagy hőálló tálba borítsuk bele a keveréket.
  9. A joghurthoz adjuk hozzá a tojást, keverjük össze, majd fűszerezzük sóval, borssal. Ha kész kenjük szét a keverkék tetején.
  10. A mozzarellát szeleteljük fel, kicsit itassuk le mielőtt a tészta tetejére tesszük.
  11. Szórhatunk még kicsi oregánót a tetejére, majd mehet a sütőbe.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 338
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 48836
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Anyukámat az őrületbe kergettem kiskorom óta, hogy nem ettem meg a húst. A bolognait imádtam, de mindig kipiszkáltam a húst belőle. Ekkor jött a nagy újítás, csináljuk párizsiból. Így már megettem és a családnak is ízlett. Nos, ez a sima bolognai átdolgozott változata. Én fejlesztettem ki. :) A szabály az, hogy a megrögzött húsevőknek ne áruljuk el miből készült, mert akkor csak grimaszolnak. A barátom is így volt, de mikor először megkósolta úgy ízlett neki, hogy fél tepsivel megevett belőle!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek