Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott Bolognai kicsit másképp

Rakott Bolognai kicsit másképp
Rakott Bolognai kicsit másképp
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámat az őrületbe kergettem kiskorom óta, hogy nem ettem meg a húst. A bolognait imádtam, de mindig kipiszkáltam a húst belőle. Ekkor jött a nagy újítás, csináljuk párizsiból. Így már megettem és a családnak is ízlett. Nos, ez a sima bolognai átdolgozott változata. Én fejlesztettem ki. :) A szabály az, hogy a megrögzött húsevőknek ne áruljuk el miből készült, mert akkor csak grimaszolnak. A barátom is így volt, de mikor először megkósolta úgy ízlett neki, hogy fél tepsivel megevett belőle!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát megfőzzük sós-olajos vízben, majd leszűrjük és félretesszük hűlni.
  2. A hagymát felkockázzuk és kevés olajon pirítani kezdjük.
  3. Amikor kezd barnulni, beleteszük a fokhagymát és mikor kicsit összesült, beleborítjuk a kockázott paradicsomot a levével együtt, majd a sűrített paradicsom következik.
  4. Fűszerezzük és összeforraljuk.
  5. Mikor az ízek összeforrtak, hagyjuk kicsit hűlni a szószt. (Turmixoljuk össze olyanra, amilyen állagúra szeretnénk.)
  6. A párizsit reszeljük le (sajtreszelőn) vagy kockázzuk kinek hogyan tetszik, majd öntsük a szószhoz. A tűzre visszatéve forraljunk egyet rajta.
  7. A tésztát és a szószt keverjük össze.
  8. Kiolajozott tepsibe vagy hőálló tálba borítsuk bele a keveréket.
  9. A joghurthoz adjuk hozzá a tojást, keverjük össze, majd fűszerezzük sóval, borssal. Ha kész kenjük szét a keverkék tetején.
  10. A mozzarellát szeleteljük fel, kicsit itassuk le mielőtt a tészta tetejére tesszük.
  11. Szórhatunk még kicsi oregánót a tetejére, majd mehet a sütőbe.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 46 252
elküldve: 34
receptkönyvben: 616
elkészítve: 15/26
Facebookon megjelent: 2

szakács

Vandál

Mióta szakács: 2011.06.17.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

párizsi bolognai, bolognai párizsival, rakott bolognai párizsival

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2014-07-15 02:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.07.14. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2013-07-23 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.07.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Gaben76
Gaben76 Mon, 2013-07-22 18:26

Egy egészen kicsit még másképpesítettem rajta (elég hülyén hangzik ez szó, de ha már leírtam hát marad). Nem volt itthon párizsi, így egy kis: kb. 5 dkg szóját áztattam be, és azzal csináltam meg. Nagyon finom lett. Megismétlésre kerül :). Kösz az ötletet: Gaben.

plantaingirl
plantaingirl Mon, 2013-07-22 18:12

Nekem ez nagyon tetszik. Még nem készítettem el, de hamarosan sor kerül rá. :)
Köszönöm a receptet!

vandál
Vandál / vandál Fri, 2011-06-24 12:09

Bátran próbálják ki! Nagyon finom és gyorsan elkészíthető ebéd lehet vagy vacsora!

554
spagetti tészta 25 dkg
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
konzerv paradicsom 400 g
sűrített paradicsom 10 dkg
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
párizsi 20 dkg
joghurt 150 g
tojás 1 db
mozzarella 10 dkg