Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott padlizsán - Évi nénitől

Rakott padlizsán - Évi nénitől
Rakott padlizsán - Évi nénitől
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt elkészítettem már egyszer marhahúsból is (azt is fahéjjal), az is isteni volt. Azért nem olajban sütöm a padlizsánt, mert rengeteg olajat képes magába szívni, és elnehezíti az ételt.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánok héját lehámozzuk, 1 cm-es szeletekre vágjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk és teflon serpenyőben megsütjük, kissé megpirítjuk. 
  2. A rizst egy kanál olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, készre főzzük.
  3. A sonkahagymát apróra vágunk, 2 kanál olajon és a felkockázott szalonnán megpirítunk, rátesszük a ledarált csirkemellet, fűszerezzük sóval, borssal, grillfűszerrel, fahéjjal, fokhagymával, 10 perc alatt átpirítjuk.
  4. Egy jénai tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, majd el kezdjük rétegezni benne az alkotókat. Alulra kerül a sült padlizsán, rá a főtt rizs, a sült darálthús, a paradicsom felkarikázva, végül a tojással, sóval, borssal elkevert tejföl. A folyamatot addig folytatjuk, amíg el nem fogynak az összetevők.
  5. Tetejére reszelt sajtot teszünk, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 18 181
elküldve: 8
receptkönyvben: 392
elkészítve: 18/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csirkemellel rakott padlizsán, sajtos-bacon szalonnás padlizsán

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Panettone
Olivabogyóka / Panettone Sun, 2017-01-29 13:53

Kedves Éva néni! Ahol én élek, ott nagyon népszerű étel a padlizsán és nagyon finoman és változatosan készítik. Az egyik kedvencem a padlizsános "caponata", de mivel olajban sütik ki a padlizsánt igy nekem kicsit nehéz étel.
Én magam eddig csak ezt készítettem el otthon.
Gondolom a te receptedhez a padlizsánt karikára vágod és írtad hogy nem olajban sütöd, viszont serpenyőben. Az a kérdésem, hogy kerül alá valami?
Illetve nálunk nincs tejföl, de szerintem a besamell is jó lehet hozzá.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2017-01-29 14:10

Kedves Panettone!
Én bizony 1 kanál olajon (leginkább olíva vagy szőlőmagolajon ) sütöm át a padlizsánt. Inkább csak megkenem minden sütéskor, mintha palacsintát sütnék. Nem érdekel, mennyi olajat szeretne magába szívni a padlizsán, ennyit kap. A besamell természetesen megfelelő hozzá.
Üdvözlettel: Évi néni

Ínyenc74
Ínyenc74 Fri, 2016-02-12 12:52

Ma ez volt az ebéd, és nagyon finom volt! :)
Köszönjük szépen! , Üdv.: Ildikó

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2016-02-12 17:13

Kedves Ildikó!
Köszönöm, hogy értesítettél a sikeres elkészítésről és köszönöm, hogy ezt a receptet választottad. :-)

pazsuzso
pazsuzso Sat, 2014-09-20 16:24

Mindenkinek ízlett a családban-máskor is fogom készíteni!

lunita
Lunita / lunita Fri, 2014-08-29 07:25

A legjobb rakott étel, amit valaha készítettem, az ízek elegye egyszerűen tökéletes! óriási sikere volt a családnál, köszi a receptet!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2014-08-30 08:54

Nagyon megmelengetted a szivemet evvel az uzenettel, koszonom, hogy erre esett a valasztasod. Udv: Evi neni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2013-03-14 21:21

Igazán nagyon köszönöm ezt a magasztaló elismerést. Éppen ma tettem fel egy új, gyorsan elkészíthető padlizsánragut, ami remélem hamarosan megjelenik. Ha megkedvelted a padlizsánt, azt is érdemes kipróbálni. Köszönöm mégegyszer a választásodat. Üdvözlettel: Évi néni

pufinlekvár
pufinlekvár / pufinlekvár Thu, 2013-03-14 20:59

Még soha nem csináltam ezelőtt padlizsánból semmit, csak mindig szemeztem vele a zöldségesnél.
Múltkor viszont a receptedet olvasva, vettem a bátorságot és vettem padlizsánt. Elkészítettem a recepted alapján, a család teljesen el volt ragadtatva tőle, úgyhogy most már másodszor fogom holnap elkészíteni. Mindenkinek bátran ajánlom a receptet, aki még mindig csak szemez a polcon a padlizsánnal, mert nagyon finom étel, tökéletes recepttel. :)

648
padlizsán 80 dkg
csirkemell filé 40 dkg
bacon 10 dkg
paradicsom 50 dkg
rizs 20 dkg
sonkahagyma 10 dkg
tejföl 5 dl
tojás 2 db
ementáli sajt 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 5 gerezd
fűszersó 1 teáskanál
fahéj 1 kk
napraforgó olaj 2 ek
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek