r
Nosalty Logó

Krémes spárgarakottas citromos zsemlemorzsával

Hering András
Krémes spárgarakottas citromos zsemlemorzsával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

502
Kalória
18.8g
Fehérje
35.4g
Szénhidrát
31.6g
Zsír
118.2g
Víz
70.6g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 502 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2007 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1321.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    118.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    431 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    625 micro
Összesen 502 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.1 g

Zsír

  • Összesen
    126.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5285.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    2010 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1162 mg
  • Nátrium
    1866 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    141.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    472.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    938 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    791 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1725 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2502 micro
Összesen 2007 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 250°C-ra. Egy sütőedényt kenjünk ki olívaolajjal vagy vajjal.
  2. Törjük le a spárgák fás szárait/végéit. Helyezzük őket középre rendezve a tepsibe. Egy mozsárban zúzzunk össze 3 gerezd fokhagymát. Reszeljük le a Gruyère sajtot egy reszelő nagy lyukain.
  3. 1 közepes citrom héját egy közepes tálba finomra reszeljük; tegyük félre a citromot más étel vagy ital felhasználásra. Adjunk hozzá a reszelt citromhéjhoz a pankomorzsát és egy pici sót. Keverjük össze.
  4. Olvasszunk fel 5 evőkanál sótlan vajat egy közepes serpenyőben, közepes lángon. Tegyünk 2 evőkanál zsemlemorzsás-citromhéjjas keveréket a vajhoz, keverjük össze.
  5. Adjuk hozzá a fokhagymát is, és közepes lángon pirítsuk körülbelül 30 másodpercig, amíg megpuhul és illatos lesz. Megszórjuk 2 evőkanál liszttel, és folyamatosan kevergetve 1 percig pirítjuk a lisztes alapot. Folyamatos keverés közben lassan öntsük hozzá a tejet, és keverjük simára, amíg a liszttől besűrűsödik. Közepes lángon, gyakori kevergetés mellett forraljuk fel teljesen.
  6. Adjuk hozzá a Gruyère-t, 1 teáskanál dijoni mustárt, pici sót, frissen őrölt fekete borsot és egy csipet frissen reszelt vagy őrölt szerecsendiót, és addig keverjük, amíg a sajt elolvad és a szósz fel nem forr. Kóstoljuk meg és ízlés szerint ízesítsük még több sóval.
  7. A szószt egyenletesen öntsük a spárga közepére. Megszórjuk a citromos pankomorzsa keverékkel.
  8. Körülbelül 15 percig sütjük, amíg a spárga puha és élénkzöld nem lesz, a szósz pedig bugyborékol. Tálalás előtt hagyjuk hűlni 5 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p

Minden klasszikus kényelemmel rendelkezik, ami egy krémes, sajtos rakottól elvárható. A csavar (amely egyébként frissen kordában tartja) a rengeteg citromhéj a ropogós zsemlemorzsa az önteten, hogy egy vibráló ízvilágot kapjon, amely jól játszik krémes Gruyère sajtszósszal.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...