Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rácos padlizsán

Rácos padlizsán
Rácos padlizsán
80 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A padlizsánt csak most kezdjük megkedvelni a családban. Ehhez remek segítség volt ez a húsmentes egytálétel, mely bizonyította, hogy kiválóan passzol a burgonyával és a lecsóval is! A recept a Príma Konyha egyik tavalyi számában jelent meg.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk.
  2. A padlizsánt szintén felkarikázzuk és besózva 10 percig állni hagyjuk. Hideg vízzel leöblítjük és papírtörlővel leitatjuk róla a vizet.
  3. A száraz padlizsánkarikákat olajban oldalanként 2 perc alatt megsütjük.Félretesszük.
  4. A hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát. Megsózzuk és saját levében 5-10 percig pároljuk.
  5. Hozzáadjuk a kockákra vágott paprikát és paradicsomot, fűszerezzük pirospaprikával, a Piros Arannyal és tovább pároljuk még kb. 5 percig.
  6. A tejfölt elkeverjük a liszttel, majd ezt is a gombás-lecsóhoz adjuk. Még 2-3 percig forraljuk.
  7. A burgonya- és a padlizsánszeleteket felváltva egy tepsibe rakjuk úgy, hogy a szeletek félig egymást takarják.
  8. A tejfölös lecsót ráöntjük és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 593
elküldve: 8
receptkönyvben: 216
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Redy

Mióta szakács: 2009.12.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás-lecsós-burgonyás padlizsán

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pandus
Pandus Mon, 2012-07-23 17:57

Szia!
Nagyon jól hangzik.
A padlizsánt meg kell hámozni?
Üdv.Pandus

391
padlizsán 60 dkg
burgonya 60 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
gomba 25 dkg
zöldpaprika 4 közepes db
paradicsom 4 közepes db
tejföl 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 0.5 dl
paprikakrém 1 kávéskanál
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint