Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott zöldbab Illatok a konyhámbóltól

Rakott zöldbab Illatok a konyhámbóltól
Rakott zöldbab Illatok a konyhámbóltól
90 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meglátogattak a szüleim, és majd egy hetet töltöttek nálunk. Ilyenkor elhalmoznak sok-sok finomsággal, hogy kicsit magukkal hozzák az otthonom ízeit, illatát. Egy kosárnyi, a kertükben szedett, zsenge zöldbabbal is megleptek. Mivel gyerekkorom egyik kedvenc étele a rakott bab, ezért anya ezt szerette volna elkészíteni nekem. Persze ketten szorgoskodtunk a konyhában.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbabot feldaraboljuk, és feltesszük babérleveles, sós vízbe főni.
  2. A hagymát felaprítjuk, megdinszteljük, majd paprikával megszórjuk.
  3. Hozzádjuk a húst, egy kis marék rizst, és felöntjük egy kis vízzel.
  4. Teszünk hozzá felaprított paprikát és paradicsomot (1-1 elég).
  5. Megsózzuk, borsozzuk.
  6. Amikor kész van mindkét hozzávaló, előveszünk egy jénai tálat.
  7. Egy adag babot helyezünk az aljára, vastagon megkenjünk tejföllel, majd rákanalazunk a darált húsból, és rétegezzük kétszer/háromszor.
  8. A tetejét vastagon, az általunk választott sajttal megszórjuk, és pirosra sütjük.
  9. Tejföllel meglocsolva tálalhatjuk.
  10. Könnyű ebéd vagy vacsora még a kánikulában is. 
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 537
elküldve: 2
receptkönyvben: 98
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott zöldbab zöldségekkel, tejfölös rakott zöldbab, rizses húsos zöldbabegytál

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaboadel
szaboadel Sat, 2012-07-14 15:36

Kedves "Illatok a konyh..."!
Köszi a receptet, szeretek új dolgokat, ízeket kipróbálni,így el fogom készíteni ezt
az ételt, szeretjük a zöldségfélét és a húsit is, úgyhogy ez a párosítás is biztos ízleni
fog.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

972
darált sertéshús 30 dkg
zöldbab 20 dkg
rizs 50 g
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paradicsom 1 db
paprika 1 db
vöröshagyma 1 db
napraforgó olaj 2 ek
babérlevél 2 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ementáli sajt 15 dkg