r
Nosalty Logó

Rakott medvehagyma

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sandrine
Rakott medvehagyma
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 592 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1233.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    478 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    774 micro
  • β-karotin
    1949 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 592 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.8 g

Zsír

  • Összesen
    124.5 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4934.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1914 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1521 mg
  • Nátrium
    1105 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    719.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1654 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    876 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7797 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 2369 kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    238 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk, felszeleteljük, majd pár perc alatt megfonnyasztjuk a medvehagymaleveleket kevés kókuszolajon, amíg levet ereszt, utánaleszűrjük, félretesszük.
  2. A sárgarépát, a karalábét és a gombát felszeleteljük, majd az olajon sóval és borssal fedő alatt puhára pároljuk.
  3. A fele margarinnal kikenünk egy jénait, beleszórjuk a zsemlemorzsa felét, aztán beletesszük a kinyomkodott medvehagyma felét, sózzuk, borsozzuk,majd a tejföl felét és a sonkás sajtkrém felét is ráöntjük.
  4. Erre jön a sárgarépa-gomba-karalábé ragu. Szórhatunk rá kevés zsemlemorzsát. A durvára vágott petrezselymet is hozzáadjuk.
  5. Az egészet lefedjük a megmaradt levelekkel (ezt is sózzuk, borsozzuk), majd a zsemlemorzsa másik felét is rászórjuk. Végül hozzáadjuk a maradék tejfölt és sajtkrémet is.
  6. A maradék margarint apróra tördelve rátesszük, majd reszelt sajttal hintjük meg a tetejét.
  7. Forró sütőben jól átsütjük, míg a sajt aranybarna lesz a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5816
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sandrine 57 recept

Egy újabb húsmentes fogás. A sajt és a tejföl kellően laktatóvá teszi, mégis egészséges. A medvehagymán kívül még négyféle zöldségből készült, ha a gombát is ide vesszük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?