r
Nosalty Logó

Krémes rakott zöldség

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
baloghorsi
Krémes rakott zöldség
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

zöldségek

bulgur

besamel

Összesen 1075 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

zöldségek

bulgur

besamel

Összesen 4300 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír

zöldségek

bulgur

besamel

Összesen 145 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2383.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    773 mg
  • Nátrium
    642 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    660 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 1075 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    239 g

Zsír

  • Összesen
    237.7 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    684 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9535.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    3031 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    626 mg
  • Foszfor
    3093 mg
  • Nátrium
    2570 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.2 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1520.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2641 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1578 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    586 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    455 micro
Összesen 4300 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 145 Kcal

Hozzávalók

zöldségek

bulgur

besamel

Elkészítés

zöldségek

  1. Apróra vágott vöröshagymát megpárolunk egy kis zsiradékban, majd rádobjuk a darált húst, ízesítjük fokhagymával, oregánóval, majorannával, és kevés vízzel felöntve pároljuk (kb. 40 perc).
  2. A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben (ízesítve) megfőzzük.
  3. A margarint (vajat) egy lábosban felolvasztjuk, 4 evőkanál lisztet megpirítunk benne (fehéredésig), majd a forró tejjel fokozatosan, kevergetve felöntjük, és a sajt felét belereszelve sűrű mártást főzünk belőle.
  4. Egy tepsi alját kicsit kikenjük zsiradékkal, a megfőtt bulgurt leterítjük, rá jön a megpárolt hús, majd a fagyasztott zöldség (kiolvasztás nélkül). Erre ráöntjük a besamelt, majd a maradék sajtot ráreszeljük.
  5. 190 fokon kb. 40 perc alatt szépen megpirul a teteje.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4651
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Krémes rakott zöldség
baloghorsi 18 recept

Párom nem rajong a zöldséges ételekért, de sajtos besamel mártással feldobva szívesen falatozta a rakott zöldséget.

Hozzávalók

zöldségek

bulgur

besamel

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.