Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rizses rakott patiszon

Rizses rakott patiszon
Rizses rakott patiszon
100 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre a nagymamámmal főzhettem :) Közösen sürögtünk-forogtunk a konyhában, mami hozta elő a receptet és közösen alakítottuk ilyenné, hihetetlen finom lett. 

hozzávalók / 6 adag

A rizshez

A húshoz

A patisszon előkészítéséhez

A rétegzéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A rizst kevés olajon megpirítjuk és ráöntünk dupla mennyiségű, tehát 1 bögre vizet. Mikor felforrt 0,5 tk ételízesítőt teszünk bele. Addig főzzük, míg a vizet felszívja, majd fedőt teszünk rá és a gázt lekapcsoljuk.

  2. A darált húst fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a foghagymát és rászórjuk az oregánót. 1-2 percig rotyogtatjuk a fűszerekkel, majd ráöntjük a paradicsomsűrítményt és néhány keverés után a kockára vágott paradicsomot is. 5 perc forralás után a kész rizst hozzákeverjük, további 2-3 percig főzzük, majd egy csipetnyi fahéjjal fűszerezzük.

  3. A patiszonokat megtisztítjuk, meghámozzuk, és ujjnyi vastagra felszeleteljük. Forrásban lévő vízbe tesszük, kb. 10 percig főzzük.

  4. Rétegezzük a hozzávalókat. Az edényt kikenjük margarinnal, és az alján elterítünk egy sor patiszont. Erre egy sor rizses-paradicsomos-darált hús következik. Majd még egy réteg patiszon és hús. A tetejét kevés reszelt sajttal megszórjuk.

  5. 200 fokra előmelegített sütőbe fedő alatt kb. 40 percet sütjük. Ezután a fedőt levesszük, még egy kevés reszelt sajtot teszünk rá, fedő nélkül tegyük vissza a sütőbe még kb. 10 percre. 


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 8 136
elküldve: 4
receptkönyvben: 73
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

hami

Mióta szakács: 2012.08.26.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott patiszon, patiszon rizzsel, paradicsomos-rizses patiszon

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

380
rizs 125 g
víz 250 ml
ételízesítő 0.5 teáskanál
napraforgó olaj 1 ek
darált pulykahús 50 dkg
paradicsom 2 nagy db
paradicsomszósz 500 ml
1 tk
bors 0.5 tk
oregánó 1.5 tk
fahéj 1 csipet
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
sajt 10 dkg
patisszon 2 db
víz 2.5 l
napraforgó olaj 1 ek
sajt 10 dkg