r
Nosalty Logó

Ragù alla bolognese

Nosalty
Ragù alla bolognese
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

380
Kalória
29.6g
Fehérje
8.4g
Szénhidrát
22.3g
Zsír
202.9g
Víz
100.9g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 380 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2276 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1826.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    1387 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    202.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    1201 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 380 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.5 g

Zsír

  • Összesen
    133.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10957.1 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1702 mg
  • Nátrium
    8323 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1217.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1040 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7207 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    55581 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 2276 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2684 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 110 kcal

Elkészítés

  1. A kockára vágott füstölt pancettát serpenyőben megpirítjuk, majd szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük.
  2. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a vajat, majd ha elolvadt, hozzáöntjük az apró kockára vágott hagymát, zellert és sárgarépát, majd alacsony lángon, 20-25 perc alatt megpároljuk. Ettől lesz szép finom, édeskés íze.
  3. Ha a zöldségek már összestek, de még nem pirultak le, akkor hozzáadjuk a feldarabolt fokhagymát, a darált marhahúst, sózzuk-borsozzuk, és alaposan elkeverjük, majd a húst fehéredésig pirítjuk.
  4. Hozzáöntjük a fehérbort, és nagy lángon addig főzzük, amíg szinte teljesen el nem forr a leve, majd a tejet is hozzáadjuk, kicsit együtt főzzük. Lejjebb vesszük a lángot, hozzáöntjük az alaplevet, a passzírozott paradicsomot, és alacsony lángon, letakarva 2-2,5 órát főzzük.
  5. Tálalás előtt hozzákeverjük a sült pancettát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 150 p

Ragù alla bolognese, avagy bolognai ragu. Ugyancsak egy "ahány ház, annyi szokás" recept, de az biztos, hogy szuper állagát és finom ízét a zöldséges alaptól, na meg a lassú, kíméletes főzéstől nyeri el.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek