Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Quesadilla 2. - kreatív

Quesadilla 2. - kreatív
Quesadilla 2. - kreatív
60 perc / sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Quesadilla egy nagyon izgalmas étel, főleg ha van kedvünk egy kicsit kreatívkodni a konyhában. Mondhatjuk úgy is, hogy ez a mexikói melegszendvics, de egészen más mint a miénk. Kétféleképpen készülhet ez a tortilla lepényke: vagy egy darabot megtöltünk, és összehajtjuk, vagy két tortilla lap közé tesszük a tölteléket, majd a kerek formát feldaraboljuk.
A töltelék szó szerint bármi lehet , és ez benne a nagyszerű. Néhány példa: sajt-hagyma-paradicsom, babpüré-chili-paradicsom salsa, lazac-krémsajt-spenótlevél, kaliforniai paprika-sonka-bazsalikom, vagy akár egy egyszerű darált húsos ragu... Én most kétfélét készítettem, paradicsom szósszal és tejföllel, (ez utóbbi állítólag egyáltalán nem autentikus, de finom :)) és a guacamole is elhagyhatatlan kelléke. Jó ötletelést, kísérletezést!

hozzávalók / 4 adag

A mexikói csirkéshez

A mangós-csirkés-spenótoshoz

A paradicsomszószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Mexikói csirkés:

  1. A zöldhagymán és az összetört fokhagymán megpirítjuk a húst. Mikor elkezd fehéredni, hozzáadjuk a fűszereket, sózzuk, borsozzuk.
  2. Közben egy kis serpenyőben megfonnyasztjuk a vékonyra szeletelt paprikákat, majd hozzáadjuk a húshoz.
  3. Az egyik tortillára rászórjuk a fél adag sajtot, majd arra a tölteléket, és a másikkal pedig lefedjük az egészet.
  4. Serpenyőben mindkét oldalát, grillsütőben vagy a sütőben grill alatt megsütjük. De csinálhatjuk egy tortillából úgy, hogy félbehajtjuk.

Mangós-csirkés-spenótoshoz:

  1. A lilahagymát megkaramellizáljuk, majd a csíkokra vágott csirkét sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymaport, és megsütjük. Lehúzzuk a tűzről, és amíg forró, rádobjuk a spenótleveleket.
  2. Közben a mangót felkockázzuk, és forró serpenyőben kicsit megsütjük, de ha elég puha, akkor ezt el is hagyhatjuk.
  3. Végül a mangót is összeforgatjuk a hússal, és rászórjuk a bazsalikomleveleket.
  4. Az egyik tortillára rászórjuk a fél adag sajtot, majd arra a tölteléket, és a másikkal pedig lefedjük az egészet.
  5. Serpenyőben mindkét oldalát, grillsütőben vagy a sütőben grill alatt megsütjük. De csinálhatjuk egy tortillából úgy, hogy félbehajtjuk.

Paradicsomszósz:

  1. 2 db újhagymát olívaolajon megpárolunk, hozzádobunk 3 db érett paradicsomot, sózzuk, borsozzuk.
  2. Adunk hozzá ízlés szerint fokhagymát vagy fokhagymaport. Kicsit összefőzzük, és leturmixoljuk, de azért maradjanak benne nagyobb paradicsomdarabok.
  3. A hűtőben 15-20 perc alatt lehűtjük.


 

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 156
elküldve: 4
receptkönyvben: 414
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: 1

szakács

TeaRoom

Mióta szakács: 2011.02.11.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
kategória: szendvics
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

mexikói melegszendvics, paradicsomszószos-csirkés melegszendvics

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

661
tortilla lap 4 db
csirkemell filé 0.5 db
újhagyma 2 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 db
zöld kaliforniai paprika 1 db
cheddar sajt 10 dkg
szerecsendió 0 ízlés szerint
kurkuma 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint
mustármag 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint
tortilla lap 4 db
csirkemell filé 0.5 db
lila hagyma 0.5 db
fokhagymapor 0 ízlés szerint
spenót 25 dkg
mangó 1 közepes db
bazsalikom 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg
újhagyma 2 db
paradicsom 3 db
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint