Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pupusas zöldséges baconnel töltve

Pupusas zöldséges baconnel töltve
Pupusas zöldséges baconnel töltve
25 perc / előkészület: 20 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan kellett az éhes családnak ebédet csinálnom, így a neten találtam ezt a receptet. Nagyon finom, és nem időigényes!

hozzávalók / 6 adag

A tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta

  1. A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő, míg a tölteléket elkészítjük.
  2. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, kicsit kinyújtjuk, teszünk bele 1 púpos evőkanálnyit a töltelékből, majd a széleit összecsípjük, kicsit lapítjuk, és teflon serpenyőben (olaj nem kell hozzá) pár perc alatt megsütjük előbb az egyik, majd a másik oldalát is, ez kb. 3-4 perc.

Töltelék

  1. A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra daraboljuk, a bacon szalonnát kicsit megpirítjuk.
  2. A sajtot lereszeljük. Egy tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a többi hozzávalót, sózzuk, ha kell, és jól összekeverjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 343
elküldve: 2
receptkönyvben: 169
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Manda

Mióta szakács: 2011.07.14.
21 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

pupusas, töltött tészta, töltött táska, baconös zöldséges pupusas

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

köleskása
köleskása Sat, 2015-01-10 19:56

Ha még esetleg olvassa valaki: nekem nem akart rendesen átsülni a tészta, bár még így is nagyon finom volt. Hiába lapítottam rajta, így is legalább hat oldala volt, nem kettő, mindegyik oldalára átfordítottam, és még mindig nem sült át rendesen mindenhol. Pedig vékonyra nyújtottam a tésztát. Vagy töltelékből kellett volna belőle kevesebb? Mit csináltam rosszul, ill. mit tehetek másképp?

374
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 teáskanál
1 teáskanál
napraforgó olaj 50 ml
víz 120 ml
tejföl 2 ek
sajt 10 dkg
sonka 5 dkg
bacon 1 szelet
paprika 1 közepes db
póréhagyma 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
1 csipet