Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykasonka mézes-citrusos köpenyben

Pulykasonka mézes-citrusos köpenyben
Pulykasonka mézes-citrusos köpenyben
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

El akartam kerülni a tartósítószerek használatát, így elkészítettem ezt a sonkát, melegen vagy hidegtálakhoz, szendvicsekhez egyaránt felhasználható.

hozzávalók / 4 adag

Páclé

Marinád

Szólj hozzá!

elkészítés

Páclé

  1. A felsorolt alapanyagokat egy lábosba tesszük, és felforraljuk.
  2. Miután kihűlt, belefektetjük egészben a pulykamellfilét, és egy éjszakán át pácoljuk benne. Ez egy fontos folyamat, így lesz puha és zamatos a húsunk, anélkül hogy a sütőben kiszáradna.

Marinád

  1. A pácléből kivett pulykamellet egy kiolajazott tepsibe tesszük A mézbe keverjük a zúzott fokhagymát, narancslekvárt, citrom és narancs levét és a fűszereket is. Bőségesen bekenjük vele a pulyka tetejét, és 180 fokon aranybarnára sütjük.
  2. Tetszés szerinti vastagságúra szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 771
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
124 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pulykafelvágott

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

519
víz 5 dl
80 g
babérlevél 2 db
koriandermag 1 teáskanál
fokhagyma 3 gerezd
borókabogyó 2 kávéskanál
pulykamell 1000 g
fokhagyma 5 gerezd
méz 2 ek
citromlé 1 citromból nyert
narancslé 1 narancsból nyert
olívaolaj 2 ek
sherry 1 ek
cayenne bors 1 kávéskanál
rózsabors 1 teáskanál
0 ízlés szerint
narancslekvár 2 ek
chilipaszta 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál