Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarka hús őzgerincben

Tarka hús őzgerincben
Tarka hús őzgerincben
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőmtől kaptam a receptet, ő hidegen tálalta, franciasalátával.

Nekünk nem volt annyi időnk, hogy megvárjuk a másnapot a kóstolással, így derült ki, hogy melegen is finom, és szeletlhető. :D

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket  nem túl puhára megfőzzük, a hagymát felkarikázzuk, a fokhagymát megpucoljuk.
  2. A kockára vágott csirkemellet egy nagy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, szórunk rá kis majorannát, petrezselyemzöldet.
  3. Hozzátesszük a hagymákat, borsót, sárgarépát, reszelt sajtot, óvatosan, de egyenletesen összeforgatjuk, majd a tojásokat kevés liszttel felverjük, és ráöntjük a húsos-zöldséges keverékre.
  4. 2 őzgerinc formát kibélelünk baconnal, belöntjük a masszát, és ráhajtjuk a bacon végeit.
  5. Kb. 50 percig sütjük.
  6. Fogyasztható frissen, melegen krumplipürével, de egy nap pihenés és hűtés után hidegen szeletelve, salátával is kitűnő.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 647
elküldve: 28
receptkönyvben: 540
elkészítve: 25/42
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
255 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zöldséges húsrolád, baconös hústekercs, őzgerincben sült csirke

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sedorci
sedorci Wed, 2014-01-22 18:07

Kedves Tomatotree!

Péntek este vendégek jönnek, és ezt a csodásnak tűnő tarka husit szeretném tálalni, de lenne két kérdésem:

1. az egy cs.mell súlyra kb. mennyi - mert ugy elég eltérőek a darabkák az üzletben...
2. nem kell a kockázott húst picit megpárolni előtte?

Segítségedet előre is köszönöm!
Dorka

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Thu, 2014-01-23 14:00

Szia Dorka,
Szerintem jó választás! :)
1. kb. 35-40 dkg, mérettől függően
2. nem, megpárolódik a sülés közben.
Jó étvágyat!
T.

szl15
szl15 Wed, 2013-11-27 10:47

A fiam mindene a "pipimell", de már nem tudom, hogyan variáljam... Ez a recept szupernek tűnik, vasárnap ki is próbálom! Köszi! :)

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2013-10-29 23:29

Kedves Torma,

most talaltam ezt a "recidet", elcsabultam, eltettem - köszi!!!:)

Üdv.: Marti

zsuzsanna47
zsuzsanna47 Sun, 2013-02-10 23:54

Ma, vasárnap ez volt az ebédünk egy őzgerincnyi. A biztonság kedvéért egy kolbászhússal töltött nyúját is megsütöttem, ha a párom húzná az orrát.Hát nem húzta. Még vacsira is ezt kért.A tarka húsból már alig van, a kolbászost csak Én kóstoltam meg.
Teljes siker, látványra és ízre is tökéletes lett. Sokkal könnyebb étel mint gondoltam.
Köszönöm, hogy feltetted a receptet és a mennyiségre szóló tanácsodat is. Üdv: Zsuzsa
..

zsuzsanna47
zsuzsanna47 Fri, 2012-12-14 00:38

Kedves Tomatotree!
Ez a mennyiség 2 db nagy őzgerincbe való mint írod. Mi ketten vagyunk és a tojásos ételeket nem merném sokáig tárolni. Én csak egy őzgerincnyit készítenék és érdeklődöm, hogy akkor nyugodtan a felét vehetem-e nyersanyag mennyiségnek? Válaszod előre is köszönöm.Üdv: Zsuzsa

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Fri, 2012-12-14 13:14

Kedves Zsuzsanna! Bátran vedd a felét a mennyiségeknek! (5 tojásnak meg 2 nagy, vagy 3 kicsi a fele, mondjuk.) Jó étvágyat!

ági1970
ági1970 Sat, 2012-08-18 10:22

Tegnap vacsorara elkeszitettem,isteni finom.Mindenki dicserte.

libaláb
libaláb Sat, 2012-06-30 20:19

Bizony finom. Kicsit variáltam a fűszerezéssel, de a lényeg az volt, hogy egyszerű elkészíteni, szépen átsült, aztán lehetett rendesen szeletelni, nem esett szét. Jó kis vendégváró recept.

evacili
evacili Fri, 2012-06-29 08:41

Nagyon jól néz ki, egyszerűnek és finomnak tűnik. Elmentve!

384
csirkemell filé 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
sárgarépa 5 dkg
zöldborsó 10 dkg
csemegekukorica 10 dkg
sajt 15 dkg
tojás 5 db
finomliszt 2 evőkanál
bacon 200 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint