Aszalt szilvával és sonkával töltött pulykamell
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 18% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
250g pulykamell393 kcal
-
75g aszalt szilva180 kcal
-
175g bacon688 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
50g édes vörösbor41 kcal
-
25g víz0 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
125g feketeerdő sonka293 kcal
Összesen
1730
kcal
- 18% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
1000g pulykamell1570 kcal
-
300g aszalt szilva720 kcal
-
700g bacon2751 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
200g édes vörösbor164 kcal
-
100g víz0 kcal
-
60g sertészsír541 kcal
-
500g feketeerdő sonka1170 kcal
Összesen
6916
kcal
- 18% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
35g pulykamell55 kcal
-
10.5g aszalt szilva25 kcal
-
24.5g bacon96 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
6 kcal
-
3.5g víz0 kcal
-
2.1g sertészsír19 kcal
-
17.5g feketeerdő sonka41 kcal
Összesen
242
kcal
- 18% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 112.8 g
Zsír
-
Összesen 115.3 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 292 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2564.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 807 mg
-
Nátrium 1464 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.3 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 348.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 296 micro
-
β-crypt 70 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
Összesen
1730
kcal
- 18% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 451.2 g
Zsír
-
Összesen 461.3 g
-
Telített zsírsav 131 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 165 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 64 g
-
Koleszterin 1169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10256.3 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 366 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 455 mg
-
Foszfor 3229 mg
-
Nátrium 5857 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 201.3 g
-
Cukor 117 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1394.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 173 micro
-
K vitamin: 179 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 86 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 395 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 171 micro
-
β-karotin 1182 micro
-
β-crypt 279 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 444 micro
Összesen
6916
kcal
- 18% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 358.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
242
kcal
Hozzávalók
-
1 kg pulykamell
-
30 dkg aszalt szilva
-
70 dkg bacon
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
2 dl édes vörösbor
-
1 dl víz
-
4 ek sertészsír
-
50 dkg feketeerdő sonka
Elkészítés
- Az aszalt szilvát előző este áztassuk be a vörösborba, majd felhasználás előtt tegyük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le.
- A pulykamell szeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hagyjuk egy fél órát állni.
- Ezután a befűszerezett hússzeletre helyezzünk rá pár szelet feketeerdei sonkát, majd arra ízlés szerint az alaposan lecsepegtetett aszalt szilvát, és tekerjük fel.
- Egy nagyobb folpack fóliára kb. 5-6 szelet bacont helyezzünk egymás mellé úgy, hogy fedjék egymást, majd helyezzük rá a pulykamelltekercset, és a fólia segítségével tekerjük fel.
- Egy tepsibe tegyük egymás mellé a hústekercseket, öntsük alá a vizet, majd fedjük le alufóliával.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd pároljuk kb. 30 percig. (Én légkeverésnél 170 fokon, 30 percig pároltam.)
- Ezután vegyük ki a sütőből, vegyük le a fóliát, ha túl sok lenne alatta a lé akkor öntsünk le belőle, majd kanalazzuk a zsírt a hússzeletek mellé, tegyük vissza a sütőbe, és kb. 20 perc alatt süssük szép pirosra.
- Közben készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet. Például krumplipürét, és vörösboros párolt káposztát.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 3
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 56
- Össznézettség: 309
- Feltöltés dátuma: 2024. november 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
401 recept
Pulykamellet szívesen készítek égész évben, de a karácsonyi asztal egyik fő fogása mindig is töltött pulykamell volt.