r
Nosalty Logó

Pulykamellrolád párolt zöldségekkel

Friedrich Antal
Pulykamellrolád párolt zöldségekkel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Párolt zöldségek

Pulykamellrolád sonka köpenyben és paradicsom salsaval

765
Kalória
54.4g
Fehérje
42.2g
Szénhidrát
42.4g
Zsír
396.1g
Víz
241.3g
Koleszterin
8.3g
Élelmi rost
9.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Párolt zöldségek

Pulykamellrolád sonka köpenyben és paradicsom salsaval

Összesen 765 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Párolt zöldségek

Pulykamellrolád sonka köpenyben és paradicsom salsaval

Összesen 3055 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Párolt zöldségek

Pulykamellrolád sonka köpenyben és paradicsom salsaval

Összesen 126 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3549.6 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    2457 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    396.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    682 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    182 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    1578 micro
  • β-karotin
    4885 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    1613 micro
Összesen 765 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    217.4 g

Zsír

  • Összesen
    169.5 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    965 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14198.4 g
  • Cink
    275 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    1090 mg
  • Vas
    226 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    2089 mg
  • Nátrium
    9827 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    168.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1584.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2729 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    728 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    28 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    122 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    838 micro
  • α-karotin
    6311 micro
  • β-karotin
    19540 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    5492 micro
  • Lut-zea
    6452 micro
Összesen 3055 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    262 micro
  • β-karotin
    811 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    228 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

Párolt zöldségek

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, és falatnyi darabokra szeleteljük.
  2. Vizet felteszünk lábosba, és ha felforrt, a zöldségeket beletesszük 2-3 percre, csak annyi időre, amíg félig megpuhulnak.
  3. A vajat olvasszuk meg, finomra vágott petrezselymet pirítsuk egy percet a vajban, majd a forrázott zöldségeket pároljuk meg a vajban. Kakukkfűvel ízesítsük a zöldséget.

Pulykamellrolád sonka köpenyben és paradicsom salsaval

  1. A pulykamellet szeleteljük fel ujjnyi vastag szeletekre, kicsit klopfoljuk meg.
  2. A zsemléket beáztatjuk vízbe, majd kinyomjuk belőle a vizet. Hozzátesszük a túrót, a finomra vágott petrezselymet, sót, borsot és a tojásokat. Összekeverjük a tölteléket, ha túl híg lenne, zsemlemorzsával sűríthetjük.
  3. Töltsük meg a hússzeleteket a töltelékkel, és szorosan tekerjük össze. Fedjük be a roládot a sonkaszeletekkel. Alufóliába csavarjuk be a roládokat.
  4. Sütőben 160 fokon 30 percig süssük.
  5. A konzerv hámozott paradicsomot turmixoljuk össze friss bazsalikommal, és sózzuk meg.
  6. A párolt zöldségekkel tálaljuk a roládot, kevés salsával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 3 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Könnyű és finom zöldségek jól kiegészítik a roládot.

További receptek

Gyros házilag

Imádom az ilyen típusú pitekenyérben a gyrost, és ritkán lehet kapni, úgyhogy gondoltam elkészítem otthon az egészet. A gyrosnál csak egy jobb dolog van, a házi készítésű gyros. ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek