r
Nosalty Logó

Pulykamellrolád párolt zöldségekkel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Friedrich Antal
Pulykamellrolád párolt zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Párolt zöldségek

Pulykamellrolád sonka köpenyben és paradicsom salsaval

Összesen 765 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Párolt zöldségek

Pulykamellrolád sonka köpenyben és paradicsom salsaval

Összesen 3055 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Párolt zöldségek

Pulykamellrolád sonka köpenyben és paradicsom salsaval

Összesen 126 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3549.6 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    2457 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    682 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    182 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    1578 micro
  • β-karotin
    4885 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    1613 micro
Összesen 765 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    217.4 g

Zsír

  • Összesen
    169.5 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    965 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14198.4 g
  • Cink
    275 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    1090 mg
  • Vas
    226 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    2089 mg
  • Nátrium
    9827 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1584.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2729 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    728 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    28 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    122 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    838 micro
  • α-karotin
    6311 micro
  • β-karotin
    19540 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    5492 micro
  • Lut-zea
    6452 micro
Összesen 3055 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    262 micro
  • β-karotin
    811 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    228 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 126 Kcal

Hozzávalók

Párolt zöldségek

Pulykamellrolád sonka köpenyben és paradicsom salsaval

Elkészítés

Párolt zöldségek

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, és falatnyi darabokra szeleteljük.
  2. Vizet felteszünk lábosba, és ha felforrt, a zöldségeket beletesszük 2-3 percre, csak annyi időre, amíg félig megpuhulnak.
  3. A vajat olvasszuk meg, finomra vágott petrezselymet pirítsuk egy percet a vajban, majd a forrázott zöldségeket pároljuk meg a vajban. Kakukkfűvel ízesítsük a zöldséget.

Pulykamellrolád sonka köpenyben és paradicsom salsaval

  1. A pulykamellet szeleteljük fel ujjnyi vastag szeletekre, kicsit klopfoljuk meg.
  2. A zsemléket beáztatjuk vízbe, majd kinyomjuk belőle a vizet. Hozzátesszük a túrót, a finomra vágott petrezselymet, sót, borsot és a tojásokat. Összekeverjük a tölteléket, ha túl híg lenne, zsemlemorzsával sűríthetjük.
  3. Töltsük meg a hússzeleteket a töltelékkel, és szorosan tekerjük össze. Fedjük be a roládot a sonkaszeletekkel. Alufóliába csavarjuk be a roládokat.
  4. Sütőben 160 fokon 30 percig süssük.
  5. A konzerv hámozott paradicsomot turmixoljuk össze friss bazsalikommal, és sózzuk meg.
  6. A párolt zöldségekkel tálaljuk a roládot, kevés salsával.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1804
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pulykamellrolád párolt zöldségekkel
Friedrich Antal 76 recept

Könnyű és finom zöldségek jól kiegészítik a roládot.

Hozzávalók

Párolt zöldségek

Pulykamellrolád sonka köpenyben és paradicsom salsaval

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.