Portugál paprikakrémleves Gábortól
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
A leveshez
-
37 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
4g balzsamecet3 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
15g bazsalikom3 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
175g víz0 kcal
A tálaláshoz
Összesen
522
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
A leveshez
-
147 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
400g főzőtejszín524 kcal
-
15g balzsamecet13 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
700g víz0 kcal
A tálaláshoz
Összesen
2093
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
A leveshez
-
6 kcal
-
7.8g paradicsom1 kcal
-
15.6g főzőtejszín21 kcal
-
0.6g balzsamecet1 kcal
-
1.8g petrezselyem1 kcal
-
2.3g bazsalikom1 kcal
-
0.6g olívaolaj6 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
27.4g víz0 kcal
A tálaláshoz
Összesen
84
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1392.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 315 mg
-
Nátrium 597 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 498.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 451 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 206 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 266 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 79 micro
-
β-karotin 3587 micro
-
β-crypt 700 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 1651 micro
Összesen
522
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 73 g
Zsír
-
Összesen 91.4 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5568.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 1376 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 371 mg
-
Foszfor 1262 mg
-
Nátrium 2388 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 256.4 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1993.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1803 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 825 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1066 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 757 micro
-
Kolin: 212 mg
-
Retinol - A vitamin: 474 micro
-
α-karotin 315 micro
-
β-karotin 14347 micro
-
β-crypt 2800 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 6603 micro
Összesen
2093
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 561 micro
-
β-crypt 110 micro
-
Likopin 201 micro
-
Lut-zea 258 micro
Összesen
84
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
2 db paradicsom
-
4 dl főzőtejszín
-
3 ek balzsamecet
-
1 csokor petrezselyem
-
1 csokor bazsalikom
-
2 ek olívaolaj
-
fehér bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 tk chili
-
7 dl víz
A tálaláshoz
Elkészítés
A leveshez
- A kaliforniai paprikát hosszában felvágjuk, kivesszük a magházat. Tepsibe rakjuk,és 180 fokos sütőben sötétbarnára sütjük.Nem kell egyenletesen szétégetni, elég foltosra.Kivesszük a tepsit, és negyed órára letakarjuk. Ezután meghámozzuk a paprikát, a gőzben a héj szépen le fog válni a húsról.
- A paradicsomokat X alakban bevágjuk, majd pár percre forrásban lévő vízbe dobjuk. Ezután lehúzzuk a héját.
- Félreteszünk néhány darab paprikát, majd a többi paprika és paradicsom húsát olívaolajjal, sóval, tejszínnel, balzsamecettel, chilivel és 7 dl vízzel egy fazékban felforraljuk, és fehérborssal ízesítjük.
- Egy botmixer segítségével krémesre keverjük a levest.Sózzuk, borsozzukmég, ha szükséges. Tejszín vagy víz hozzáadásával hígíthatunk az állagán is.
- Hozzáadjuk a frissen vágott petrezselyemzöldet ésbazsalikomot.
- A korábban félretett paprikát apró kockára vágjuk, és tálaláskor a levesbe tesszük.
- Kevés sajttal és megpirított kenyerekkel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2078
- Feltöltés dátuma: 2013. április 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ha szereted a paprikát, ez a leves is ízleni fog. Kicsit csípősen, frissen pirított baguettel isteni. Jó étvágyat! : )