Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Portugál paprikakrémleves Gábortól

Portugál paprikakrémleves Gábortól
Portugál paprikakrémleves Gábortól
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha szereted a paprikát, ez a leves is ízleni fog. Kicsit csípősen, frissen pirított baguettel isteni. Jó étvágyat! : )

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kaliforniai paprikát hosszában felvágjuk, kivesszük a magházat. Tepsibe rakjuk, és 180 fokos sütőben sötétbarnára sütjük. Nem kell egyenletesen szétégetni, elég foltosra. Kivesszük a tepsit, és negyed órára letakarjuk. Ezután meghámozzuk a paprikát, a gőzben a héj szépen le fog válni a húsról. 
  2. A paradicsomokat X alakban bevágjuk, majd pár percre forrásban lévő vízbe dobjuk. Ezután lehúzzuk a héját. 
  3. Félreteszünk néhány darab paprikát, majd a többi paprika és paradicsom húsát olívaolajjal, sóval, tejszínnel, balzsamecettel, chilivel és 7 dl vízzel egy fazékban felforraljuk, és fehérborssal ízesítjük. 
  4. Egy botmixer segítségével krémesre keverjük a levest. Sózzuk, borsozzuk még, ha szükséges. Tejszín vagy víz hozzáadásával hígíthatunk az állagán is.
  5. Hozzáadjuk a frissen vágott petrezselyemzöldet és bazsalikomot. 
  6. A korábban félretett paprikát apró kockára vágjuk, és tálaláskor a levesbe tesszük. 
  7. Kevés sajttal és megpirított kenyerekkel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 771
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gábor

Mióta szakács: 2013.02.06.
7 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: portugál
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kaliforniai paprikakrémleves, paprikakrémleves paradicsommal, tejszínes paprikakrém leves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zeparr
zeparr Wed, 2013-04-10 10:25

Miért került a karfiollevesek közé a levesed?
Amúgy nagyon jól hangzik a recept, tervezem, hogy elkészítem, de a kisfiam miatt chili nélkül. Remélem, úgy sem lesz rossz...

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Wed, 2013-04-10 15:29

Átsoroltuk, köszönjük az észrevételt és elnézést a hibáért!
További jó sütés-főzést!
NoSalty.hu csapata

524
piros kaliforniai paprika 3 db
paradicsom 2 db
főzőtejszín 4 dl
balzsamecet 3 ek
petrezselyem 1 csokor
bazsalikom 1 csokor
olívaolaj 2 ek
fehér bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
chili 1 tk
víz 7 dl
bagett 40 dkg
sajt 3 dkg