r
Nosalty Logó

Sültpaprika-krémleves 2.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sültpaprika-krémleves 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 251 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1000 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 46 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1012.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    817 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1626 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 251 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4048.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    3268 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    813.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    724 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    583 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    6503 micro
  • β-crypt
    1929 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 1000 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    296 micro
  • β-crypt
    88 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 46 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikákat grillserpenyőben addig sütjük, míg minden oldaluk fekete nem lesz. Ezt követően alufóliába csomagoljuk 10 percig, így könnyen eltávolíthatjuk a sültpaprikahéjakat.
  2. A megtisztított sültpaprikáknak eltávolítjuk a magjait és az ereit is, majd kisebb darabokra szeleteljük fel őket.
  3. A hagymát és burgonyát megtisztítjuk, kockákra szeleteljük, majd olívaolajon a kakukkfűággal együtt elkezdjük dinsztelni. (A hagymát és a burgonyakockákat együtt feltehetjük dinsztelni, nem szükséges külön.)
  4. 5-6 perc dinsztelés után hozzáadjuk a szeletelt sültpaprikát, és további 8-10 percig dinszteljük, majd felöntjük húslevessel és 20 percig főzzük a levest.
  5. A tűzről levéve kivesszük a kakukkfűágat, hozzákeverjük a tejfölt, és botmixer segítségével turmixoljuk a levest. Ezt követően még egyszer melegítjük, de nem forraljuk a krémlevest.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6414
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 11.

Ajánló

Tálalhatjuk tejföllel, pirított zsemlekockával, pirított mandulával, friss kakukkfűvel. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Magyarországtól délre, délkeletre fekvő több ország konyhájában is megtalálható az egészben sült vastaghúsú paprika felhasználása. Többféle saláta, krém (pl.: zakuszka, ajvár), leves készíthető belőle. Az országhatár mentén, az egymás közelében élő népek nem csak nyelvükben, dalaikban, hanem étkezési szokásaikban, konyhaművészetükben is hatnak egymásra. Ennek az egymásra hatásnak, és a fenti országokban tett utazásoknak köszönhetően a magyar konyhákban is gyakran készítenek egészben sült paprikát, amely többféleképpen felhasználható. A paprika kinti grillsütőn, grillserpenyőben vagy akár sütőben is megsüthető. Jellemzően vastag húsú pirospaprikát használnak sütésre, de változatosabbá téve az elkészítendő ételt, más színű paprika is süthető. Sültpaprikából nemcsak salátát, különféle krémeket, hanem finom, üdítő levest is készíthetünk. Hidegen, melegen egyaránt fogyaszthatjuk. A recept a Kifőztük 6. számában jelent meg. Az újság ingyenesen letölthető erről az oldalról.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek