Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gezemice krémleves

Gezemice krémleves
Gezemice krémleves
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Körülnéztem a hűtőben, ezeket találtam, csináltam belőle egy jó kis krémlevest. 

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pasztinákot és a krumplit megpucoljuk, felkockázzuk. A póréhagymát, halványítózellert és a fokhagymát felkarikázzuk.
  2. Egy pici olívaolajon megfuttatjuk a pasztinákot, amikor csepp színe lesz, rádobjuk a pórét és a fokhagymát, pár percet kevergetjük, pároljuk együtt a zöldségeket.
  3. Felöntjük 3/4 liter vízzel, beledobjuk a leveskockát és a krumplit. Kb. 15 perc alatt készre főzzük a levest.
  4. Botmixerrel pürésítjük, beledobunk egy pici vajat, megkóstoljuk, még egy kicsit utánasózunk.
  5. A leveses tálban még a tetejére szórunk pár levél felaprított medvehagymát, hiszen szezonja van.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 064
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
269 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vegyes zöldséges krémleves, zöldségkrémleves, krémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

181
pasztinák 1 közepes db
póréhagyma 1 db
halványító zeller 1 közepes szár
burgonya 2 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
leveskocka 1 db
vaj 2 dkg
olívaolaj 2 ek
víz 0.75 l