r
Nosalty Logó

Felesborsó-krémleves zöldfűszeres krutonnal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Felesborsó-krémleves zöldfűszeres krutonnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

leves

házi kruton

Összesen 402 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

leves

házi kruton

Összesen 2410 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

leves

házi kruton

Összesen 87 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1098.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    670 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 402 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    90.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6591.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    639 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    1412 mg
  • Nátrium
    4020 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    87 mg

VÍZ

  • Összesen
    1111.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1906 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    581 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    13438 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    988 micro
Összesen 2410 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    183 micro
  • β-karotin
    498 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

leves

házi kruton

Elkészítés

leves

  1. A felesbosót pár órára beáztatjuk. Amikor letelt, kis lábasba borítjuk. Felöntjük minimum kétszeres mennyiségű vízzel, hozzáadunk pár babérlevelet és néhány ág kakukkfüvet.
  2. Alaposan megsózzuk, majd lefedve puhulásig főzzük.
  3. Két-három evőkanál margarint hevítünk, majd üvegesre pároljuk rajt az aprított salottahagymát és a reszelt fokhagymát.
  4. Hozzáadjuk az apróra vágott szárzellert és sárgarépát. Picit pirítunk rajtuk, majd megszórjuk füstölt fűszerpaprikával.
  5. Jöhet bele a burgonya és a zöldségalaplé, majd lefedve puhára főzzük.
  6. A megpuhult felesborsóból kiszedjük a babérleveleket és a kakukkfűágakat (a levelek megpuhulnak és leválnak róla, a szár viszont kemény maradhat), majd a levesbe zuttyintjuk.
  7. 5-10 percet így közösen főzzük még, majd botturmixszal krémesítjük.
  8. Elkeverünk benne egy deci tejszínt, majd a házi krutonnal és kevés chiliolajjal tálaljuk.

házi kruton

  1. Egy tálban összekeverünk két evőkanál olvasztott margarint, az aprított petrezselymet, a kakukkfüvet, az aprított tökmagot, és sózzuk-borsozzuk.
  2. Beleforgatjuk a kockázott zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és kb. 10 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3746
  • Feltöltés dátuma: 2020. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs is jobb ellenszer az őszi hidegekre, mint egy nagy tál, laktató krémleves! Most egy méltatlanul mellőzött alapanyagból, a felesborsóból főztünk egy fazék csodát, a pontot az i-re pedig a zöldfűszeres házi kruton teszi fel. Instant kedvenc!

Hozzávalók

leves

házi kruton

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...