r
Nosalty Logó

Felesborsó-krémleves zöldfűszeres krutonnal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

leves

házi kruton

Összesen 402 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

leves

házi kruton

Összesen 2410 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír

leves

házi kruton

Összesen 87 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1098.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    670 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    185.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 402 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    90.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6591.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    639 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    1412 mg
  • Nátrium
    4020 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    87 mg

VÍZ

  • Összesen
    1111.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1906 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    581 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    13438 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    988 micro
Összesen 2410 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    183 micro
  • β-karotin
    498 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 87 Kcal

Hozzávalók

leves

házi kruton

Elkészítés

leves

  1. A felesbosót pár órára beáztatjuk. Amikor letelt, kis lábasba borítjuk. Felöntjük minimum kétszeres mennyiségű vízzel, hozzáadunk pár babérlevelet és néhány ág kakukkfüvet.
  2. Alaposan megsózzuk, majd lefedve puhulásig főzzük.
  3. Két-három evőkanál margarint hevítünk, majd üvegesre pároljuk rajt az aprított salottahagymát és a reszelt fokhagymát.
  4. Hozzáadjuk az apróra vágott szárzellert és sárgarépát. Picit pirítunk rajtuk, majd megszórjuk füstölt fűszerpaprikával.
  5. Jöhet bele a burgonya és a zöldségalaplé, majd lefedve puhára főzzük.
  6. A megpuhult felesborsóból kiszedjük a babérleveleket és a kakukkfűágakat (a levelek megpuhulnak és leválnak róla, a szár viszont kemény maradhat), majd a levesbe zuttyintjuk.
  7. 5-10 percet így közösen főzzük még, majd botturmixszal krémesítjük.
  8. Elkeverünk benne egy deci tejszínt, majd a házi krutonnal és kevés chiliolajjal tálaljuk.

házi kruton

  1. Egy tálban összekeverünk két evőkanál olvasztott margarint, az aprított petrezselymet, a kakukkfüvet, az aprított tökmagot, és sózzuk-borsozzuk.
  2. Beleforgatjuk a kockázott zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és kb. 10 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 93
  • Össznézettség: 2753
  • Feltöltés dátuma: 2020. október 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nincs is jobb ellenszer az őszi hidegekre, mint egy nagy tál, laktató krémleves! Most egy méltatlanul mellőzött alapanyagból, a felesborsóból főztünk egy fazék csodát, a pontot az i-re pedig a zöldfűszeres házi kruton teszi fel. Instant kedvenc!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

leves

házi kruton

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.