Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Póréhagymás-füstölt sajtos lepény

Póréhagymás-füstölt sajtos lepény
Póréhagymás-füstölt sajtos lepény
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű a története: végre vettem egy szép fehér pitesütőt. Az édességekből túl sok volt mostanában, gondoltam valami sós tésztával avatom fel. Sikerült! Ez a pite isteni finom. :) Lásd: Főzzünk a családnak, Alexandra Kiadó, 2011.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

A tölteléket variálhatjuk pl. olivabogyóval, bab és fokhagyma, plusz füstölt szalonna keverékkel, kolbászdarabkákkal, füstölthaldarabkákkal stb. Kinek mi ízlik. Az eredeti recept kecskesajtot ajánlott, de nekem csak karaván sajt volt éppen. Ezzel is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát összegyúrjuk a hozzávalókkal, és fóliába csomagolva kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. Elkészítjük a tölteléket. Vékonyra szeljük a vöröshagymát, felkarikázzuk a póréhagymát és olívaolajon megpároljuk.
  3. Közben a sütőt is előmelegítettük.
  4. Kinyújtjuk a tésztát, és kibélelünk vele egy kivajazott, kerek piteformát. Villával megszurkáljuk.
  5. Egy tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a tejfölt, mustárt és a fűszerkeveréket. Sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a párolt hagymát és az apró kockára vágott füstölt sajtot. (Egy evőkanál búzadarát vagy zsemlemorzsát elkeverhetünk benne, hogy "tartása legyen" sülés után.)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 29 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 385
elküldve: 0
receptkönyvben: 149
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

tekovacs

Mióta szakács: 2011.01.02.
91 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos-hagymás pite, póréhagymás-sajtos pite, füstölt sajtos lepény póréhagymával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bungyuru
Bungyuru Thu, 2017-03-23 13:28

Hagymaimádóként nagyon ízlett a pite! Köszönöm a receptet!

Paci68
Paci68 Sun, 2012-04-08 15:57

Elkészítettem ennek a recepten egy változatát, még pedig, úgy, hogy a póréhagyma mennyiségének 1/3-át spenottal helyettesítettem és a füstölt sajt felét fetával. Mindenhol óriási siker lett anyám elkérte a receptet!!! :-)

tekovacs
tekovacs / tekovacs Sun, 2012-04-08 17:13

Gratulálok!:) Nálunk is sikere volt az én fajtámnak... Ritkán sütök sós pitét, de ezt azt hiszem sokszor fogom ismételni. Valóban, csak ötlet kérdése hogyan variál az ember. Jó sütést! üdv. Emi.

552
finomliszt 30 dkg
vaj 20 dkg
provence-i fűszerkeverék 1 teáskanál
mustár 1 tk
1 kk
víz 3 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
póréhagyma 3 közepes db
olívaolaj 2 ek
tojás 4 db
tejföl 300 g
mustár 1 tk
provence-i fűszerkeverék 1 teáskanál
füstölt sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 1 ek