Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ricottás-hagymás lepény

Ricottás-hagymás lepény
Ricottás-hagymás lepény
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, nagyszerű, finom, olaszos ízvilágú lepény, pizza, focaccia vagy aminek tetszik. A hagymától édeskés, a ricottától krémes, a rozmaringtól pedig aromás.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit bedagasztjuk, és a duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, kinyújtjuk, és belelapogatjuk egy 33 cm átmérőjű kerek sütőformába. Eloszlatjuk rajta a tölteléket, megszórjuk friss rozmaringlevélkékkel, és kb 20 percig pihentetjük.
  3. Ezalatt a sütőt 170 fokra előmelegítjük, majd aranysárgára sütjük a lepényt.

Feltét

  1. A hagymákat karikára vágjuk, és kevés olívaolajon megdinszteljük.
  2. A ricottát kikeverjük a tojásokkal, majd hozzáadjuk a megpuhult hagymát is. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 33 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 646
elküldve: 3
receptkönyvben: 104
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Judit69

Mióta szakács: 2014.11.15.
114 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

párolt hagymás-ricottás pite, ricottás hagyma pite, sós pite ricottás töltelékkel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

593
finomliszt 30 dkg
friss élesztő 25 g
olívaolaj 2 ek
1 teáskanál
cukor 1 teáskanál
víz 1.5 dl
ricotta 35 dkg
tojás 3 db
vöröshagyma 2 közepes db
lila hagyma 2 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
rozmaring 1 szál
olívaolaj 2 ek