r
Nosalty Logó

Tonhalas-feta sajtos pite

pussycat
Tonhalas-feta sajtos pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

747
Kalória
58.2g
Fehérje
34.9g
Szénhidrát
40.2g
Zsír
300.5g
Víz
318.2g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
9.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 747 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2993 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2513.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    749 mg
  • Nátrium
    1089 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    300.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    348 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1073 micro
  • β-crypt
    239 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    877 micro
Összesen 747 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    232.6 g

Zsír

  • Összesen
    160.9 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10053.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    488 mg
  • Kálcium
    1848 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    2995 mg
  • Nátrium
    4357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    139.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1201.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1431 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    339 mg
  • D vitamin:
    1392 micro
  • K vitamin:
    551 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    418 micro
  • Kolin:
    986 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1033 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    4294 micro
  • β-crypt
    954 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3507 micro
Összesen 2993 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

  1. Kivajazunk egy pitetálat, vagy egy jénait.
  2. Előkészítjük és feldaraboljuk a hozzávalókat, majd egy tálban az első 9 anyagot elkeverjük.
  3. Egy másik tálban a második 5 hozzávalót keverjük el.
  4. Most a kettőt összevegyítjük, és a pitetálba öntjük.
  5. 200 C fokos sütőbe dugjuk, amit 10 perc után lecsökkentünk 180-ra, és kb. 1 órát sütjük, vagy amíg piros nem lesz, és az egész felpuffad.
  6. Hagyjuk az elzártsütőbe még 5 percig, majd tálalhatunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Ez saját recept, miután a tonhalas tésztát is nagyon szeretjük, és a szalonnás-sajtot pitét is, így én kikísérleteztem a kettőből ezt a fincsi pitét. Már sokszor megsütöttem. Salátával ettük, de még hidegen is finom. Munkába, iskolába, tízóraira jól jön szendvics helyett.

További receptek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Spenótos galette

Bár ma már bármelyik időszakban elérhető a spenót fagyasztott formája, mégsem feledkezhetünk meg arról, hogy most, koranyáron van igazán szezonja. A friss spenót aligha hasonlítható ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek