Sós pite egy tucat tojásfehérjéből
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
witch

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
83g burgonya48 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
2g vaj12 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
83g zöldspárga12 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
67g tojásfehérje35 kcal
-
17g sajt59 kcal
-
8g sonka12 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
77g újhagyma15 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tetejéhez
-
80g paradicsom14 kcal
Összesen
303
Kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
500g burgonya289 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
10g vaj72 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
400g tojásfehérje208 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
50g sonka69 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
460g újhagyma88 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tetejéhez
-
480g paradicsom86 kcal
Összesen
1806
Kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
17.8g burgonya10 kcal
-
2.8g tojásfehérje1 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
0.4g vaj3 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
17.8g zöldspárga2 kcal
-
1.8g vöröshagyma1 kcal
-
14.2g tojásfehérje7 kcal
-
3.6g sajt13 kcal
-
1.8g sonka2 kcal
-
5.3g tejföl11 kcal
-
16.3g újhagyma3 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tetejéhez
-
17g paradicsom3 kcal
Összesen
65
Kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 826.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 338 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 324.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 86 micro
-
β-karotin 911 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2058 micro
-
Lut-zea 1043 micro
Összesen
303
Kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.6 g
Zsír
-
Összesen 86.6 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 233 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4960.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 1227 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 344 mg
-
Foszfor 1196 mg
-
Nátrium 2029 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148.6 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1945 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1042 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 216 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 778 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 547 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 562 micro
-
α-karotin 516 micro
-
β-karotin 5464 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 12350 micro
-
Lut-zea 6259 micro
Összesen
1806
Kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 194 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 439 micro
-
Lut-zea 222 micro
Összesen
65
Kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 db tojásfehérje
-
2 csapott ek finomliszt
-
1 ek olívaolaj
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
1 dkg vaj
-
1 ek olívaolaj
-
50 dkg zöldspárga
-
1 kis fej vöröshagyma
-
10 db tojásfehérje
-
5 dkg sonka
-
1.5 dl tejföl
-
5 db újhagyma
-
0.5 teáskanál kurkuma
A tetejéhez
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt gyújtsuk be, egy kapcsos tortaformát fújjunk be olajspray-vel.
- A burgonyát reszeljük le szálasra, keverjük el a liszttel, olajjal, sóval meg a tojásfehérjével. Öntsük a formába, és lapítgassuk el a kezünkkel úgy, hogy az oldalán is legyen belőle kb. 5 cm magasan.
- Rakjuk be a forrósütőbe, és addig süssük,amíg körben a szélénél megpirul(kb. 35-40 perc).
- Közben készítsük el a tölteléket. A felhevített olaj meg vaj keverékén pár perc alatt pároljuk puhára a kockára vágott hagymát ésaz ujjnyi karikára vágott spárgát csipetnyi sóval. Rakjuk félre hűlni.
- A 10 tojásfehérjét kicsit verjük fel, adjuk hozza a kurkumát, frissen őrölt borsot, a karikára vágott újhagymát, tejfölt, a kockára vágott sonkát,reszelt sajtot ésa kihűlt spárgát. Jól keverjük el, és öntsük bele az elősütött krumpli alapba, simítsuk el. A tetejére osszuk el a paradicsomot, a vágott felével felfele.
- Toljuk vissza a sütőbe, és készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 4082
- Feltöltés dátuma: 2013. április 19.
Ajánló
Más zöldséggel meg felvágottal is elkészíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- szezon:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:

witch
735 recept
Ha összegyűlt a mélyhűtőben megint a tojásfehérje a karácsonyi meg húsvéti sütés után, ez egy ötlet, hogy mire használjuk el.
Hozzászólások
Kedves Witch, Ez a recept most pont kapóra jött, köszönöm. Egy kérdésem lenne, hogy a spárga helyett mit használhatnék? Esetleg zöldbabot? Nagyon szép hétvégét és jó pihenést kívánok! Üdv, Andi
Kedves Andi! Igazan nincs mit. Az eredeti recept brokkolit ir meg cheddar sajtot, de zoldbabbal is biztos finom lesz. Kellemes hetveget Neked is! udv:witch
Guszta, éhes lettem t?le, köszönöm, mentettem! :D Éva-Anyóca
Igazan nics mit, a dicseret pedig bezsebelve! :)) udv:witch