r
Nosalty Logó

Tavaszi spárgás tart

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Tavaszi spárgás tart
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1982 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 331 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    81.8 g

Zsír

  • Összesen
    133.4 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5313.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    1889 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1255 mg
  • Nátrium
    2001 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1644 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2485 micro
Összesen 1982 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sütőt előmelegítjük 200°C fokra.
  2. A bolti leveles tésztát sütőpapírral kibélelt gáztepsire helyezzük. A krémsajtot és a mustárt sóval, borssal jól kikeverjük.
  3. Megkenjük vele a tésztát úgy, hogy minden oldalról legalább egy hüvelykujjnyi helyet hagyjunk szabadon.
  4. A megkent részt bőven megszórjuk a lereszelt sajtokkal (egy keveset hagyjunk a tetejére is). Majd szépen egyenletesen egymás mellé ráhelyezzük a megtisztított spárgákat.
  5. Az előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, aranybarnára. Friss, balzsamecetes salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 177
  • Össznézettség: 18158
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszi spárgás tart
Gerzsenyi Flóra 378 recept

Imádjuk ezt az időszakot, megújul a természet, jönnek a friss alapanyagok, ami minket ugye mindig lázban tart. Legnagyobb sajnálatunkra a spárgának pár hét alatt lecseng a szezonja, és újabb egy évet várhatunk roppanós, karakteres ízére. Úgyhogy igyekszünk minél jobban kihasználni ezt az időszakot, és elkészíteni sok, változatos finomságot. Egy igazi tavaszi hangulatot időző receptet hozzunk nektek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!