Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi spárgás tart

Tavaszi spárgás tart
Tavaszi spárgás tart
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk ezt az időszakot, megújul a természet, jönnek a friss alapanyagok, ami minket ugye mindig lázban tart. Legnagyobb sajnálatunkra a spárgának pár hét alatt lecseng a szezonja, és újabb egy évet várhatunk roppanós, karakteres ízére. Úgyhogy igyekszünk minél jobban kihasználni ezt az időszakot, és elkészíteni sok, változatos finomságot. Egy igazi tavaszi hangulatot időző receptet hozzunk nektek. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sütőt előmelegítjük 200°C fokra.
  2. A bolti leveles tésztát sütőpapírral kibélelt gáztepsire helyezzük. A krémsajtot és a mustárt sóval, borssal jól kikeverjük.
  3. Megkenjük vele a tésztát úgy, hogy minden oldalról legalább egy hüvelykujjnyi helyet hagyjunk szabadon.
  4. A megkent részt bőven megszórjuk a lereszelt sajtokkal (egy keveset hagyjunk a tetejére is). Majd szépen egyenletesen egymás mellé ráhelyezzük a megtisztított spárgákat.
  5. Az előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, aranybarnára. Friss, balzsamecetes salátával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 94
össznézettség: 10 680
elküldve: 2
receptkönyvben: 73
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerzsenyi Flóra

Mióta szakács: 2018.07.18.
71 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spárgás lepény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sat, 2020-05-16 20:50

Kedves Kemeva! Az előre elkészített mustáros-sajtkrémmel kenem meg tésztát, úgy, hogy minden oldalról legalább egy hüvelykujjnyi helyet hagyok szabadon, majd a spárgák mentém bevágom, és tejjel megkenem, hogy szépen barnuljon. Illetve azért vágom be, hogy a sütőben csak a üresen hagyott rész emelkedjen meg, a többi nem,ettől lesz szép kerete a spárgáknak. A ilyenkor frissek és zsengék a spárgák, nem szükséges őket megfőzni. Remélem tudtam segíteni :)
Üdv, Gerzsenyi Flóra

Kemeva
Kemeva Thu, 2020-05-14 22:54

Kedves Flóra, kérdésem lenne: a videón látszik, hogy miután rátetted a spárgákat a tésztára, késsel bevágod a szélét a spárgák mentén és megkened valamivel. Ezt elmagyaráznád, légy szíves? A spárgát nem kell előfőzni? A tészta széleit felhajtod? Előre is köszönöm válaszod.

331
zöldspárga 1 csomag
leveles tészta 1 csomag
dijoni mustár 2 teáskanál
gruyére sajt 120 g
parmezán sajt 50 g
krémsajt 80 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint