r
Nosalty Logó

Tavaszi spárgás tart

Gerzsenyi Flóra
Tavaszi spárgás tart
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

331
Kalória
13.6g
Fehérje
19g
Szénhidrátok
22.2g
Zsír
63.5g
Víz
27.7g
Koleszterin
1.7g
Rost
1.6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1982 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 331 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    81.8 g

Zsír

  • Összesen
    133.4 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5313.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    1889 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1255 mg
  • Nátrium
    2001 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    381.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1644 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2485 micro
Összesen 1982 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

  1. Sütőt előmelegítjük 200°C fokra.
  2. A bolti leveles tésztát sütőpapírral kibélelt gáztepsire helyezzük. A krémsajtot és a mustárt sóval, borssal jól kikeverjük.
  3. Megkenjük vele a tésztát úgy, hogy minden oldalról legalább egy hüvelykujjnyi helyet hagyjunk szabadon.
  4. A megkent részt bőven megszórjuk a lereszelt sajtokkal (egy keveset hagyjunk a tetejére is). Majd szépen egyenletesen egymás mellé ráhelyezzük a megtisztított spárgákat.
  5. Az előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, aranybarnára. Friss, balzsamecetes salátával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Imádjuk ezt az időszakot, megújul a természet, jönnek a friss alapanyagok, ami minket ugye mindig lázban tart. Legnagyobb sajnálatunkra a spárgának pár hét alatt lecseng a szezonja, és újabb egy évet várhatunk roppanós, karakteres ízére. Úgyhogy igyekszünk minél jobban kihasználni ezt az időszakot, és elkészíteni sok, változatos finomságot. Egy igazi tavaszi hangulatot időző receptet hozzunk nektek.

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Spenótos galette

Bár ma már bármelyik időszakban elérhető a spenót fagyasztott formája, mégsem feledkezhetünk meg arról, hogy most, koranyáron van igazán szezonja. A friss spenót aligha hasonlítható ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...