Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pojékaleves

Pojékaleves
Pojékaleves
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyergyóújfalusi finom leves, amit mindenképpen érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 6 adag

leves

pojéka (levesbetét)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felaprított hagymát a fél kanál zsíron és vajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és a pirospaprikát. Lepirítjuk, és puhára pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a szintén kockára szelt zöldségeket, a fűszereket, és félpuhára főzzük. Amikor kész, jöhet bele a beáztatott aszalt szilva és a forró víz.
  3. Világos rántást készítünk egy kanál zsír és a liszt mennyiségünkkel - ez a legrövidebb idő alatt elkészíthető rántás, hisz amint kicsit elszíneződik és egyneművé válik a kavargatástól, akkor már le is vehetjük a tűzről.
  4. A levesbetét (pojéka) alapanyagokat jól összegyúrjuk, majd kinyújtjuk, és ízlés szerint formázzuk, és olajon átforgatva pirítunk rajtuk. Beletesszük a pojékát a készülő levesünkbe, majd a rántással besűrítjük. Végezetül egy tojást csurgatunk bele, és már kész is.
  5. Tejfölt is adhatunk hozzá pluszban, tálaláskor.
  6. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 359
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
107 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csurgatott leves, pikáns leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

334
csirkemell filé 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 3 közepes db
karalábé 1 kis db
babérlevél 3 db
aszalt szilva 15 dkg
tojás 1 db
vaj 1 tk
sertészsír 1.5 ek
fűszerpaprika 1.5 teáskanál
finomliszt 1.5 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 2 l
finomliszt 10 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
szódabikarbóna 1 késhegynyi
víz 0.5 ek
napraforgó olaj 1 ek