Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Turbolyaleves

Turbolyaleves
Turbolyaleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi tavaszi, különleges leves. A turbolya szinte minden kertben megtalálható, csak fel kell fedezni, és megszeretni!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Reszelt sajttal, pirított zsemlekockával tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott turbolyát a vajon megfuttatjuk, liszttel meghintjük, vagyis stauboljuk. Egy kis adagot félretehetünk a turbolyából a kész leves tálalásánál a szóráshoz.
  2. Felengedjük vízzel vagy húslével, esetleg aki szokott használni, leveskockát is tehet bele. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, és néhány percig főzzük.
  3. Miközben fő, a tojássárgájákat tejföllel elkeverjük, és a forró, de már nem fővő leveshez adjuk.
  4. Citrommal ízesítjük, a tetejét is megszórhatjuk a felvágott turbolyával.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 459
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Veres Mari

Mióta szakács: 2012.11.08.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségleves, tejfölös turbolyaleves, különleges leves turbolyából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Litta78
Litta78 Sat, 2018-03-24 20:03

Már többször elkészítettem ezt a receptet és imádjuk. De az ízélmény néha más. Ezért kérdezem, hogy a 4 csokor turbolya kb. hány gramm lehet? Mi az erdőben szedjük, árulva még nem is láttam.

209
turbolya 4 csokor
vaj 2 dkg
finomliszt 1 dkg
tojássárgája 2 db
tejföl 50 g
2 teáskanál
bors 2 csipet
citromlé 4 teáskanál
víz 5 dl