Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Angolos sóskaleves zöldborsóval

Angolos sóskaleves zöldborsóval
Angolos sóskaleves zöldborsóval
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az Évkerék zöldközösség számára kerestem külföldi oldalakon olyan recepteket, amelyek új formába öntik a sóskát. Rá is találtam erre a kis különlegességre. Teljesen új ízkombinációt ad így a sóska a többi zöldséggel!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ahogy a receptben is írtam, krutont adhatunk hozzá. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kisebb, gyengébb levelekből készítsük. A nagy levelekből távolítsuk el a vastag ereket.
  2. Az olajat melegítsük fel, adjuk hozzá a hagymát és a burgonyát, és süssük össze őket. Öntsük fel a zöldséglével, a tejjel, és főzzük puhára a zöldségeket 10-15 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk. A főzés utolsó 2 percében adjuk hozzá a sóskát és a tejszínt/tejfölt.
  3. Adjunk hozzá még vizet, ha túl sűrűnek találjuk a levest.
  4. Adjuk hozzá a zöldborsót, és anélkül, hogy felfőznénk a levest, alacsony lángon még főzzük 3-5 percig.
  5. Hidegen és melegen is tálalhatjuk. Krutonnal és finomra aprított sóskalevelekkel még feldobhatjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 391
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sóskaleves zöldborsóval, zöldborsós sóskaleves, angolos sóskaleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

150
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
burgonya 1 db
sóska 30 dkg
zöldség alaplé 5 dl
növényi tej 5 dl
tejföl 1 ek
zöldborsó 100 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint