r
Nosalty Logó

Sült céklaleves Nigella Lawsontól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sandrine
Sült céklaleves Nigella Lawsontól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 151 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 760 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 28 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1244.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    1055 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 151 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6221.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    5274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    712.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    635 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    819 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1263 micro
Összesen 760 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 28 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklákat egyenként alufóliába csomagoljuk, és forró sütőben sütjük.
  2. Még melegen gumikesztyűben meghámozzuk, és felkockázzuk.
  3. Elővesszük a turmixgépet. Beletesszük a céklát, felöntjük kb. 3/4 liter forróalaplével, fűszerezzük sóval, borssal,a római köménnyel, a korianderrel, a citromlével, ízlés szerint belevagdosunk petrezselymet, és indulhat a turmixolás.
  4. Amikor teljesen sima a leves, hozzáöntjük a maradék alaplevet (vigyázzunk, hogy ne töltsük túl a turmixot!), és még pár másodpercig keverjük a géppel.
  5. Leveses tálba öntjük az egészet. Megtisztítunk, majdfélbevágunk két újhagymát, és a forró levesbe tesszük, hadd adja át az ízét. Hűtőbe tesszük legalább egy órára.
  6. Tálalás előtt kihalásszuk belőle a hagymákat, hozzáadjuk a tejfölt, és azzal is összeturmixoljuk. Petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10365
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sandrine 57 recept

Nigella Lawson receptje ez a pompás színű nyárias leves. Annyi változtatással, hogy petrezselyemmel is feldobtam az ízét. Nagyon jót tett neki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek