r
Nosalty Logó

Pizzatészta 7.

NS
Pizzatészta 7.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

606
Kalória
31.4g
Fehérje
82g
Szénhidrát
15.3g
Zsír
183.3g
Víz
115.6g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 606 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 3640 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Összesen 155 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1914.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    1290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    183.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 606 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.4 g

Zsír

  • Összesen
    92.1 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    694 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11488.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1533 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1711 mg
  • Nátrium
    7740 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    492 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1099.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    572 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    804 micro
  • α-karotin
    522 micro
  • β-karotin
    2399 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    1114 micro
Összesen 3640 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    541 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 155 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Lisztet keverjük el a sóval és búzadarával.
  2. Csináljunk középre egy mélyedést. Az élesztőt futassuk fel 3 dl langyos cukros vízbe, majd öntsük bele a mélyedésbe.
  3. Villával vegyítsük össze, majd gyúrjuk rugalmas tésztává.
  4. Fóliával letakarva, pihentessük kb. 15 percig. Kinyújtjuk tetszőleges formára, feltét rá, és mars a sütőbe vele :)
  5. Forró sütőben készre sütjük.
  6. Elkészítjük a pizzaszószt: Kevés olívaolajon üvegesre pirítunk egy kisebb fej vöröshagymát és 2-3 gerezd fokhagymát. Ezután a már előzőleg meghámozott és darabolt paradicsomokat (kb. 2-3 darab, nagyságtól és attól függően, hogy mennyi pizzát készítünk) hozzáadjuk (lehet paradicsomkonzervet is használni, de frissből mindig jobb!), sózzuk, borsozzuk, és összefőzzük.
  7. Már amikor majdnem jó, akkor adunk hozzá bazsalikomot, oregánót és majorannát. (Aki csípősen szeretné, az tehet bele csípős paprikát vagy egy kis chilit).
  8. Jobb íze lesz, ha adunk hozzá egy kiskanál cukrot is, az elveszi a paradicsom kissé fanyar ízét (persze ha édeskés a pari, akkor el is hagyható.
  9. Ha kész, turmixolhatjuk, ha nagyon krémes szószt akarunk, de maradhat így darabossan is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha a pizzatésztát, mielőtt ráteszed a feltétet, megkened olajjal, még ropogósabb lesz. (A pizza tésztájába is csempészhetsz egy kevéske olívaolajat.)

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek