r
Nosalty Logó

Pizzatészta és szósz

Marcsy86
Pizzatészta és szósz
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Szósz

511
Kalória
13.5g
Fehérje
88g
Szénhidrát
10.5g
Zsír
88.5g
Víz
-
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
8.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Szósz

Összesen 511 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Szósz

Összesen 2035 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tészta

Szósz

Összesen 194 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1607.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    1273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    88 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    88.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2552 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 511 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6431.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    5091 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    351.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    353.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    741 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10207 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 2035 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    971 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni. Ez idő alatt kimérjük a tészta hozzávalóit.
  2. Ha minden megvan, akkor összekeverjük, és szép, sima tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk konyharuhával és meleg helyre tesszük kelni kb. fél órát. (Amíg kel a tészta, elkészítjük a szószt, felaprítjuk a feltétnek valókat, lereszeljük a sajtot.)
  3. Miután megkelt, 2 felé osztjuk és kör alakúra nyújtjuk, akkorára, amekkora a formánk. Sima tepsiben is el lehet készíteni, de akkor egy nagy szögletes pizzánk lesz. Nem muszáj elősütni, egyből rátehetjük a szószt és a feltéteket.

Szósz

  1. Elkészítjük a szószt. A lila hagymát, a fokhagymát és zellerzöldet vagy szárat kicsit felaprítjuk. Borzasztó egyszerű, ugyanis mindent beleteszünk egy hosszúkás mérőedénybe. Ha minden benne van, akkor botmixerrel vagy turmixgéppel összekeverjük. Már kész is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28

Ez egy viszonylag könnyen elkészíthető recept. Nekem általában dagasztással, kelesztéssel, sütéssel együtt 1,5 órát vesz igénybe. Ebből az adagból 2 db kb. 28 cm-es közepesen vastag tésztájú pizza jön ki, a szósz pedig akár 4 db-ra is elegendő lehet, utólag is szoktunk rakni rá. Fincsi :)

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...