r
Nosalty Logó

Pirított csirkemáj grillezett lecsóval

Dávid
Pirított csirkemáj grillezett lecsóval
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

791
Kalória
41.5g
Fehérje
107g
Szénhidrátok
25.3g
Zsír
604.3g
Víz
517.5g
Koleszterin
18.2g
Rost
18g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 791 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1583 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2658.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    837 mg
  • Nátrium
    1330 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    604.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5175 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    399 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1002 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4935 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    2673 micro
  • β-crypt
    260 micro
  • Likopin
    6085 micro
  • Lut-zea
    1772 micro
Összesen 791 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5316.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    483 mg
  • Foszfor
    1675 mg
  • Nátrium
    2659 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1208.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    10350 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    349 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    797 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2005 micro
  • Kolin:
    688 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9870 micro
  • α-karotin
    279 micro
  • β-karotin
    5347 micro
  • β-crypt
    521 micro
  • Likopin
    12169 micro
  • Lut-zea
    3543 micro
Összesen 1583 kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    606 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    748 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 97 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemájat sózzuk-borsozzuk, megszórjuk a mentával és oregánóval.
  2. Két evőkanál olajat felhevítünk egy serpenyőben, és rádobjuk a csirkemájakat. 2-3 percig sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és újabb 2-3 percig a másik oldalát. Rácsurgatjuk a gránátalmaszirupot, átforgatjuk, lefedjük, elzárjuk alatt a lángot, és félretesszük (ezalatt még tovább készül).
  3. A hagymát félbevágjuk, majd a feleket negyedeljük. A paradicsomokat nagyobb kockákra, míg a paprikákat nagyobb csíkokra szabdaljuk.
  4. A két evőkanál olajjal megkenünk egy grillserpenyőt, és rádobjuk a zöldségeket. Néhány percig nagy lángon sütjük, amíg kicsit megkapja őket a hő. Nem kell, hogy teljesen puhák legyenek.
  5. Közben egy lábosban felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a bulgurt, és pár percig pirítjuk, amíg üveges nem lesz. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, egy adag sót, elkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy pont ellepje. Lefedjük, és addig főzzük tovább, amíg az összes vizet be nem szívja.
  6. Tálalásnál friss korianderrel vagy petrezselyemmel megszórjuk, hogy még szebb legyen!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

Nagyon szeretem, mert gyorsan elkészül, könnyű ízek vannak benne, így igazi nyári fogás, és még a dietetikusok sem nagyon tudnak belekötni!

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Klasszikus bélszínroló

A bélszínrolóval általában főzelékfeltétként találkozhattunk menzák vagy kifőzdék étlapján, illetve szupermarketek mirelitrészlegén. A bélszínhez nyilván semmi köze, és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti bableves

A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...