r
Nosalty Logó

Rántott marhamáj tepsis krumplival

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
huzsi
Rántott marhamáj tepsis krumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A májhoz

A krumplihoz

Összesen 1510 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A májhoz

A krumplihoz

Összesen 6032 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A májhoz

A krumplihoz

Összesen 174 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    55 g

Zsír

  • Összesen
    88.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2151.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    883 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    7538 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    89 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    567 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7461 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    919 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    773 micro
Összesen 1510 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    219.9 g

Zsír

  • Összesen
    355.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    117 g
  • Koleszterin
    2010 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8604.8 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    373 mg
  • Kálcium
    1593 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    458 mg
  • Foszfor
    3531 mg
  • Nátrium
    2498 mg
  • Réz
    60 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    471.4 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1382.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    30152 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    357 micro
  • E vitamin:
    125 mg
  • C vitamin:
    234 mg
  • D vitamin:
    373 micro
  • K vitamin:
    802 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2266 micro
  • Kolin:
    2440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29843 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    3676 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3094 micro
Összesen 6032 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    869 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    860 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

A májhoz

A krumplihoz

Elkészítés

A májhoz

  1. Lehetőleg előző este tejbe áztassuk be a kb. 1 cm szélesre vágott májszeleteket.
  2. Másnap panírba forgassuk a tejből kivett májakat. A lisztbe tegyünk őrölt borsot, a tojásba pici sót.
  3. A panírozott szeletek mindkét oldalát fedő alatt süssük.
  4. Míg sül a máj, addig a krumplikat hámozzuk meg, és hasáboljuk, fűszerezzük, és zsírozott tepsibe tegyük. A krumpli hasábok közé a vékony karikára vágott hagymákat ne felejtsük el. Alufólia alatt kb. 30 perc alatt pároljuk, majd azt levéve, süssük tovább, míg szép ropogósak nem lesznek.
  5. Tipp: Ha a panírnál sok tojás megmarad, akkor a zsemlemorzsával keverjük össze, és a máj után süssük ki őket kis pogácsáknak.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 16091
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, egyszerű, laktató étel. Próbáld ki! Tipp: A májakat ne sózzuk, mert nem lesznek finom puhák sütés után.

Hozzávalók

A májhoz

A krumplihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...