r
Nosalty Logó

Pikáns zöldséges egytál virslivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Pikáns zöldséges egytál virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 510 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1017 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 60 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1159 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    629.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    1093 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    1676 micro
Összesen 510 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    59.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2317.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    922 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1258.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    394 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    241 micro
  • β-karotin
    2186 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    3351 micro
Összesen 1017 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 60 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a krumplit és felkockázzuk. A pórét és a fokhagymát felkarikázzuk.
  2. Felhevítjük a libazsírt, ebben megpörgetjük, és egy darabig közepes lángon pároljuk ezeket és a felkarikázott TV-paprikát, majd megszórjuk a liszttel, picit megkavarjuk, és felöntjük összesen 0.5 l vízzel. Először csak kevéssel, hogy a liszt ne csomósodjon össze.
  3. Ezek után hozzáadjuk az ételízesítőt, a paprikakrémet, a babérlevelet, és jól megkeverve egyet forralunk rajta. Mérsékeljük a hőmérsékletet, és időnkénti kevergetés közben puhára főzzük a krumplit. Ekkor hozzáadjuk a zöldbabot, annak levét és a felkarikázott virslit.
  4. Tálalás előtt belekanalazzuk a tejfölt, és fedő alatt a már lezárt platnin kicsit várunk, amíg a tejföl felmelegszik, és picit összeáll a lében.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1636
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 19.

Ajánló

Jó forrón tálaljuk, adjunk mellé friss, "rusztikális" kenyeret, csípős paprikát, durvára vágott petrezselymet és még tejfölt, hogy ki-ki a maga ízlése szerint még megfűszerezhesse.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pikáns zöldséges egytál virslivel
Marti48 317 recept

Alapul egy babérleveles krumplifőzelék szolgált, melyet feldúsítottam egy kicsit babbal-virslivel, és így lévén minden egyben - nem kellett a feltéttel is foglalkozni. Csekély bevetéssel készült laktató és ízletes étek.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek