Tojásos-fehérbabos virslipörkölt spagettivel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
A pörkölthöz
-
6g kacsazsír0 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
1g só0 kcal
-
3 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
-
50g víz0 kcal
-
88g virsli235 kcal
-
1 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
150g főtt tojás233 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
100g fehérbab333 kcal
A körethez
-
125g spagetti tészta464 kcal
-
1250g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
9 kcal
A tálaláshoz
-
11g petrezselyem4 kcal
-
60g főtt tojás93 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
200g csemegeuborka47 kcal
Összesen
1585
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
A pörkölthöz
-
23g kacsazsír0 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
4g só0 kcal
-
11 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
200g víz0 kcal
-
350g virsli942 kcal
-
3 kcal
-
2g oregánó5 kcal
-
2g bazsalikom0 kcal
-
600g főtt tojás930 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
400g fehérbab1332 kcal
A körethez
-
500g spagetti tészta1855 kcal
-
5000g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
35 kcal
A tálaláshoz
-
45g petrezselyem16 kcal
-
240g főtt tojás372 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
800g csemegeuborka188 kcal
Összesen
6337
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
A pörkölthöz
-
0.3g kacsazsír0 kcal
-
1.9g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
4.5g konzerv paradicsom1 kcal
-
2.2g víz0 kcal
-
3.9g virsli11 kcal
-
0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
6.7g főtt tojás10 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
4.5g fehérbab15 kcal
A körethez
-
5.6g spagetti tészta21 kcal
-
56g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A tálaláshoz
-
0.5g petrezselyem0 kcal
-
2.7g főtt tojás4 kcal
-
1.1g trappista sajt4 kcal
-
0.9g tejföl2 kcal
-
2 kcal
Összesen
71
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.6 g
Zsír
-
Összesen 58.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 884 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4251.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 900 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 335 mg
-
Foszfor 1196 mg
-
Nátrium 1596 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 176.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1698.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 581 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 188 micro
-
K vitamin: 201 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 820 micro
-
Kolin: 722 mg
-
Retinol - A vitamin: 482 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 1153 micro
-
β-crypt 83 micro
-
Likopin 2745 micro
-
Lut-zea 1705 micro
Összesen
1585
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 342.5 g
Zsír
-
Összesen 232.8 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 3534 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17006.8 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 746 mg
-
Kálcium 3601 mg
-
Vas 89 mg
-
Magnézium 1341 mg
-
Foszfor 4783 mg
-
Nátrium 6385 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 706.4 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 92 mg
VÍZ
-
Összesen 6793.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 2326 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 132 mg
-
D vitamin: 752 micro
-
K vitamin: 805 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3278 micro
-
Kolin: 2887 mg
-
Retinol - A vitamin: 1930 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 4610 micro
-
β-crypt 334 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 6822 micro
Összesen
6337
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 123 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
71
kcal
Hozzávalók
A pörkölthöz
-
1.5 ek kacsazsír
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 kk só
-
1 ek fűszerpaprika
-
400 g konzerv paradicsom
-
2 dl víz
-
35 dkg virsli
-
10 db főtt tojás
-
400 g fehérbab
A körethez
-
50 dkg spagetti tészta
-
5 l víz
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál napraforgó olaj
A tálaláshoz
-
1 csokor petrezselyem
-
4 db főtt tojás
-
20 közepes db csemegeuborka
Elkészítés
A pörkölthöz
- A kacsazsíron a felkockázott vöröshagymát és az áttört fokhagymát a sóval fedő alatt puhára pároljuk.
- Tűzről levesszük, belerakjuk az őrölt pirospaprikát, elkeverjük.
- Beleöntjók a hámozott paradicsom konzervet, a pardicsomokat kissé szétnyomkodjuk.
- Kevés vizet öntünk rá, fűszerezzük, beletesszük a babot is (levét leöntjük), és főzzük kb. 15-20 percig 150 fokon.
- Feltesszük főni 1 tkanál sóval a tojásokat, és 10-12 percig főzzük, majd hagyjuk ebben a vízben kihűlni, majd pucoljuk, és tojásszeletelővel vágjuk fel, szeleteljük (lehet ez a legelső lépés, hogy a tojás ki tudjon hűlni a főzővizében, akkor ugyanis szebben lehet pucolni).
- A pörköltalap 20 perc után kész, kóstoljuk, ha kell még ízesítjük, és ekkor tesszük bele a felkarikázott virslit, és a felszeletelt tojásokat, együtt főzzük még kb. 4-5 percig, majd kikapcsoljuk alatta a lángot.
- A lobogó, sós, kissé olajos vízben, előírás szerint kifőzzük a tésztát, lecsepegtetjük, tálba szedjük.
- Tálaljuk a tojásos -virslis-babos pörköltet a tésztával.
- Tálaláskor félbevágott tojással kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 108
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 7979
- Feltöltés dátuma: 2012. március 19.
Ajánló
Finom bor vagy ásványvíz. Esetleg tejföl.:-))
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Egyszerű, gyors és finom ebédet szerettem volna készíteni. A belevalók, néha változnak, van, hogy gomba van benne, a bab elmarad, vagy van mindkettő, esetleg üveges zöldbab,vagy zöldborsó, - vagy csak simán a tojás és virsli. Kinek hogy tetszik, milyen alapanyaga van otthon. :-) Nagyon jól sikerült, most is elkészíteni.:-))