r
Nosalty Logó

Tojásos-fehérbabos virslipörkölt spagettivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Tojásos-fehérbabos virslipörkölt spagettivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1585 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 6337 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 71 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    884 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4251.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    900 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    1596 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1698.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    820 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    482 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1153 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    1705 micro
Összesen 1585 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    342.5 g

Zsír

  • Összesen
    232.8 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    3534 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17006.8 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    746 mg
  • Kálcium
    3601 mg
  • Vas
    89 mg
  • Magnézium
    1341 mg
  • Foszfor
    4783 mg
  • Nátrium
    6385 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    706.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    92 mg

VÍZ

  • Összesen
    6793.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2326 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    752 micro
  • K vitamin:
    805 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3278 micro
  • Kolin:
    2887 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1930 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    4610 micro
  • β-crypt
    334 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    6822 micro
Összesen 6337 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    123 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A kacsazsíron a felkockázott vöröshagymát és az áttört fokhagymát a sóval fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Tűzről levesszük, belerakjuk az őrölt pirospaprikát, elkeverjük.
  3. Beleöntjók a hámozott paradicsom konzervet, a pardicsomokat kissé szétnyomkodjuk.
  4. Kevés vizet öntünk rá, fűszerezzük, beletesszük a babot is (levét leöntjük), és főzzük kb. 15-20 percig 150 fokon.
  5. Feltesszük főni 1 tkanál sóval a tojásokat, és 10-12 percig főzzük, majd hagyjuk ebben a vízben kihűlni, majd pucoljuk, és tojásszeletelővel vágjuk fel, szeleteljük (lehet ez a legelső lépés, hogy a tojás ki tudjon hűlni a főzővizében, akkor ugyanis szebben lehet pucolni).
  6. A pörköltalap 20 perc után kész, kóstoljuk, ha kell még ízesítjük, és ekkor tesszük bele a felkarikázott virslit, és a felszeletelt tojásokat, együtt főzzük még kb. 4-5 percig, majd kikapcsoljuk alatta a lángot.
  7. A lobogó, sós, kissé olajos vízben, előírás szerint kifőzzük a tésztát, lecsepegtetjük, tálba szedjük.
  8. Tálaljuk a tojásos -virslis-babos pörköltet a tésztával.
  9. Tálaláskor félbevágott tojással kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7916
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 19.

Ajánló

Finom bor vagy ásványvíz. Esetleg tejföl.:-))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojásos-fehérbabos virslipörkölt spagettivel
Éva-Anyóca 350 recept

Egyszerű, gyors és finom ebédet szerettem volna készíteni. A belevalók, néha változnak, van, hogy gomba van benne, a bab elmarad, vagy van mindkettő, esetleg üveges zöldbab,vagy zöldborsó, - vagy csak simán a tojás és virsli. Kinek hogy tetszik, milyen alapanyaga van otthon. :-) Nagyon jól sikerült, most is elkészíteni.:-))

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek