r
Nosalty Logó

Tojásos-fehérbabos virslipörkölt spagettivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Tojásos-fehérbabos virslipörkölt spagettivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1585 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 6337 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 71 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    884 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4251.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    900 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    1596 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1698.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    820 micro
  • Kolin:
    722 mg
  • Retinol - A vitamin:
    482 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1153 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    1705 micro
Összesen 1585 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    342.5 g

Zsír

  • Összesen
    232.8 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    3534 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17006.8 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    746 mg
  • Kálcium
    3601 mg
  • Vas
    89 mg
  • Magnézium
    1341 mg
  • Foszfor
    4783 mg
  • Nátrium
    6385 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    706.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    92 mg

VÍZ

  • Összesen
    6793.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2326 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    752 micro
  • K vitamin:
    805 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3278 micro
  • Kolin:
    2887 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1930 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    4610 micro
  • β-crypt
    334 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    6822 micro
Összesen 6337 kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    123 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A kacsazsíron a felkockázott vöröshagymát és az áttört fokhagymát a sóval fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Tűzről levesszük, belerakjuk az őrölt pirospaprikát, elkeverjük.
  3. Beleöntjók a hámozott paradicsom konzervet, a pardicsomokat kissé szétnyomkodjuk.
  4. Kevés vizet öntünk rá, fűszerezzük, beletesszük a babot is (levét leöntjük), és főzzük kb. 15-20 percig 150 fokon.
  5. Feltesszük főni 1 tkanál sóval a tojásokat, és 10-12 percig főzzük, majd hagyjuk ebben a vízben kihűlni, majd pucoljuk, és tojásszeletelővel vágjuk fel, szeleteljük (lehet ez a legelső lépés, hogy a tojás ki tudjon hűlni a főzővizében, akkor ugyanis szebben lehet pucolni).
  6. A pörköltalap 20 perc után kész, kóstoljuk, ha kell még ízesítjük, és ekkor tesszük bele a felkarikázott virslit, és a felszeletelt tojásokat, együtt főzzük még kb. 4-5 percig, majd kikapcsoljuk alatta a lángot.
  7. A lobogó, sós, kissé olajos vízben, előírás szerint kifőzzük a tésztát, lecsepegtetjük, tálba szedjük.
  8. Tálaljuk a tojásos -virslis-babos pörköltet a tésztával.
  9. Tálaláskor félbevágott tojással kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7979
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 19.

Ajánló

Finom bor vagy ásványvíz. Esetleg tejföl.:-))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojásos-fehérbabos virslipörkölt spagettivel
Éva-Anyóca 350 recept

Egyszerű, gyors és finom ebédet szerettem volna készíteni. A belevalók, néha változnak, van, hogy gomba van benne, a bab elmarad, vagy van mindkettő, esetleg üveges zöldbab,vagy zöldborsó, - vagy csak simán a tojás és virsli. Kinek hogy tetszik, milyen alapanyaga van otthon. :-) Nagyon jól sikerült, most is elkészíteni.:-))

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...