Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pásztorpite Évi néni konyhájából

Pásztorpite Évi néni konyhájából
Pásztorpite Évi néni konyhájából
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen terveztem az elkészítését. Mivel tudtam, hogy délelőtt programunk van, ezért reggel előkészítettem külön a ragut, megfőztem a krumplit. Ott várták a tűzhelyen, hogy amikor hazajövünk, befejezzem, megsüssem. Ehhez képest arra mentem a konyhába késő reggel, hogy kis családom eszi a ragut a főtt krumplival, és igen nagyon dicsérik. Mikor hazaértünk a programból, a megmaradt romokból raktam össze két ilyen kis sütőtálnyi adagot, melyről kiderült, hogy bőven jól lakatott volna négy embert is.

hozzávalók / 6 adag

Raguhoz:

Tetejére:

Szólj hozzá!

elkészítés

Raguhoz:

  1. Egy kanál olívaolajon az előzőleg megdarált bárányhúst pirítani kezdjük, közben sózzuk, borsozzuk. Mindezt addig, míg ropogós kéreg nem keletkezik a hús felületén. Majd egy tálba félretesszük a megsütött darált húst.
  2. Ugyanabban a serpenyőben folytathatjuk két kanál olívaolajon a zöldségek pirítását. Minden zöldséget kis, max. 0,5 x 0,5 cm-es kockára vágunk. Hagyma, zellerszár, répa, fokhagyma sorrendben.
  3. Ha már puhulni kezdenek a zöldségek, enyhén sózzuk, borsozzuk, kis chilivel szórjuk meg, valamint a kakukkfű és a rozmaring felaprított leveleivel.
  4. Ha a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a darált húst, az alaplevet és a paradicsomkonzervet, fedő alatt puhulásig főzzük kis lángon.

Tetejére:

  1. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük.
  2. Amikor már majdnem megfőtt, csak kevés levet hagyunk rajta, és hozzáadjuk a mirelit zsenge zöldborsót. 1-2 perc főzés után letakarva hagyjuk, hogy a borsó a párában megpuhuljon.
  3. A borsós krumplit kevés főzővízzel és 2 ek vajjal nagyjából összetörjük, közben még vékonyra szeletelt újhagymát is keverünk bele.
  4. A ragut sütőtálakba halmozzuk, tetejére kerül egy jókora halom borsós krumplipüré, s ennek tetejére reszelt sajtot hintünk.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, míg a teteje el nem kezd pirosodni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 16x10x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 686
elküldve: 0
receptkönyvben: 80
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Sheperd’s pie, bárányhús krumplipüré alatt sütve, darált húsos burgonyapüré sütőben készítve, darált húsos-burgonyás egytálétel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Tue, 2014-11-18 00:48

Igy lett tokeletes, mert ez egy "maradek romokbol" keszulo etel. :o)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2014-11-18 16:26

Nem is hiszed el, hányszor gyártok maradékból" ízletes fogásokat. Nincs szívem kidobálni ételt, így inkább készítek belőle mást. :)

413
olívaolaj 3 ek
bárányhús 40 dkg
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
sárgarépa 2 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
chilipehely 1 csipet
kakukkfű 1 teáskanál
rozmaring 1 szál
marha alaplé 2 dl
konzerv paradicsom 40 dkg
burgonya 50 dkg
zöldborsó 30 dkg
újhagyma 2 közepes db
vaj 3 dkg
ementáli sajt 6 dkg