r
Nosalty Logó

Fűszeres zöldborsós pásztorpite

Iluska
Fűszeres zöldborsós pásztorpite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Húsos ragu

Burgonya a tetejére

620
Kalória
35g
Fehérje
39.2g
Szénhidrát
35.6g
Zsír
330.3g
Víz
196.9g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
7.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húsos ragu

Burgonya a tetejére

Összesen 620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húsos ragu

Burgonya a tetejére

Összesen 1858 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húsos ragu

Burgonya a tetejére

Összesen 119 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    836.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    330.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    914 micro
Összesen 620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105 g

Zsír

  • Összesen
    106.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    591 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2509.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1384 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    991 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    430 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    696 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    2743 micro
Összesen 1858 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    290 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

Húsos ragu

  1. A zsíron pirultra sütjük az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a darált húst. Fűszerezzük. Pár perc után hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.
  2. Hozzátesszük a zöldborsót, és a kis vizet is amivel puhára pároljuk.
  3. A kész ragut egy hosszúkás hőálló edénybe szedjük, enyhén belenyomkodjuk, amit kikentünk kis zsiradékkal.
  4. A tetejére tesszük az elkészített burgonyapürét. Sütőben megsütjük 200 C fokon, amíg a püré kissé pirult nem lesz!! Nagy lapátkanállal szedjük ki a formából, és falatozhatjuk is! Jó étvágyat!!

Burgonya a tetejére

  1. A burgonyákat főzzük meg, törjük össze. Keverjük hozzá a sót, vajat, tejet, amivel keverjük jól el. A végén adjunk hozzá egy tojássárgáját, és szintén jól vegyítsük el benne.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szegények eledeleként emlegetik ezt a brit egytálételt. Nekem kimondottan ízlik, bár én a fűszereket szerettem mindig is használni, hisz azoktól lesz igazán finom!!! :-)))

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek