r
Nosalty Logó

Fűszeres zöldborsós pásztorpite

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Fűszeres zöldborsós pásztorpite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húsos ragu

Burgonya a tetejére

Összesen 620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húsos ragu

Burgonya a tetejére

Összesen 1858 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Húsos ragu

Burgonya a tetejére

Összesen 119 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    836.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1534 micro
  • Lut-zea
    914 micro
Összesen 620 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105 g

Zsír

  • Összesen
    106.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    591 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2509.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1384 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    991 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    430 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    696 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    2743 micro
Összesen 1858 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    290 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Húsos ragu

Burgonya a tetejére

Elkészítés

Húsos ragu

  1. A zsíron pirultra sütjük az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a darált húst. Fűszerezzük. Pár perc után hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.
  2. Hozzátesszük a zöldborsót, és a kis vizet is amivel puhára pároljuk.
  3. A kész ragut egy hosszúkás hőálló edénybe szedjük, enyhén belenyomkodjuk, amit kikentünk kis zsiradékkal.
  4. A tetejére tesszük az elkészített burgonyapürét. Sütőben megsütjük 200 C fokon, amíg a püré kissé pirult nem lesz!! Nagy lapátkanállal szedjük ki a formából, és falatozhatjuk is! Jó étvágyat!!

Burgonya a tetejére

  1. A burgonyákat főzzük meg, törjük össze. Keverjük hozzá a sót, vajat, tejet, amivel keverjük jól el. A végén adjunk hozzá egy tojássárgáját, és szintén jól vegyítsük el benne.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 135
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 12.

Ajánló

Szerintem egy hosszúkás formában jól tud mutatni, és viszonylag könnyű kiemelni, ha már kicsit hűlt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szegények eledeleként emlegetik ezt a brit egytálételt. Nekem kimondottan ízlik, bár én a fűszereket szerettem mindig is használni, hisz azoktól lesz igazán finom!!! :-)))

Hozzávalók

Húsos ragu

Burgonya a tetejére

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek