Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós csirke

Zöldborsós csirke
Zöldborsós csirke
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az egyik kedvenc receptem, amit anyukámtól tanultam, de ahogy mindig, most is módosítottam rajta picit. Az alaprecepthez (csirkeaprólék, krumpli, zöldborsó) gerslit is tettem, hogy még kiadósabb legyen.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ez az étel akkor a legfinomabb, amikor zöldborsószezon van, és frissen szedett/vásárolt zöldborsóból készül. Akkor a krumplival együtt tegyük a többi hozzávalóhoz, és a főzési idő nem lesz hosszabb. Bográcsban is készíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vékony csíkokra vágott szalonnát kiolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. A megmosott csirkecombokat bőrükkel lefelé az üveges hagymára fektetjük, és rá/köré tesszük a csirkenyakat is. Pár percig pirítjuk, közben óvatosan sózzuk (a füstölt szalonna is sós), bátran borsozzuk, és bőségesen megszórjuk pirospaprikával.
  2. Amikor a csirkecomb bőre kicsit megpirult, hozzáadjuk a gerslit is, összeforgatjuk az egészet, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Nekem ez most 4 bögrényi volt. Felforraljuk, majd kicsire mérsékelve a lángot fedő alatt főzzük.
  3. Amíg a hús és a gersli puhul, meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk a krumplit.
  4. Időnként ránézünk az ételre, és amikor a gersli többé-kevésbé puha, a krumplit is hozzáadjuk, és majdnem készre főzzük.
  5. Amikor minden puha, hozzákeverjük a leszűrt, leöblített üveges borsót, és még néhány percig együtt főzzük a többi hozzávalóval. Kóstoljuk, ha szükséges, utánaízesítjük. Ha mindent jól csináltunk, az ételünk egy szaftos, hosszú levű, gazdag ízű egytálétel lesz.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 192
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

kingabinga

Mióta szakács: 2014.08.29.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zöldséges csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

661
csirke felsőcomb 4 db
csirkenyak 50 dkg
burgonya 1.5 kg
gersli 10 dkg
zöldborsó 720 g
füstölt szalonna 15 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 3 teáskanál
víz 10 dl