Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paszternák torta

Paszternák torta
Paszternák torta
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az utóbbi időben a paszternákkal igen jó barátságba kerültünk egy muffin révén. Gondoltam kipróbálom a répatorta receptemmel, hátha ott is beválik.  A kerítést először fondantból akartam elkészíteni, de ropi már volt itthon, és jobban is illik a répás kerthez ez a rusztikus megoldás.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt begyújtjuk. Egy kerek tortaformát vajjal kikenünk, lisztezünk.
  2. A cukrokat elkeverjük az olajjal, tojással, joghurttal. Egy másik tálban a lisztet összekeverjük a darált dióval, fahéjjal, szódabikarbónával, sóval, szerecsendióval végül a paszternákkal. A nedves hozzávalókat elkeverjük a szárazzal, de nem kell nagyon kidolgozni.
  3. Beleöntjük a formába, meleg sütőbe rakva megsütjük. Akkor van kész, amikor a közepébe szúrt fogvájóra nem ragad rá a tészta. 10 percig a tepsiben hagyjuk hűlni, majd tortarácson teljesen kihűtjük.
  4. Amíg hűl, elkészítjük a krémet. A vajat, krémsajtot meg a vaníliás cukrot habosra keverjük. A porcukrot 2-3 részletben adjuk hozzá, mindegyik adag után jól elkeverjük.
  5. Amikor a tészta kihűlt, bekenjük a krémmel. A csokis kekszet nylon tasakba rakva kicsit megklopfoljuk, ez lesz a föld, rászórjuk a tetejére. A ropival körberakjuk a tortát. A retkeket megmossuk, megpucoljuk, félbevágjuk. Egy fogvájóval átszúrjuk a retket középen, így tudjuk beleszúrni a petrezselyemzöldet.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 271
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pasztinák torta, fehérrépa torta, répatorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Fri, 2012-03-16 12:38

Kedves Eva-Anyoca!
Orulok, hogy tetszik! Koszonom a dicseretet!
A Te tanacsodra hallgatva beleraktam mar
levesbe is es tenyleg finom! :)
udv:witch

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-03-15 19:14

Kedves witch!

Nagyon szeretjük a paszternákot, finom és egészséges zöldségféle.:-))

Hát, azt viszont nem gondoltam, hogy torta is lehet, és ilyen guszta és fincsinek látszó! :-))
Jöhet, elmentettem.
Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

witch
witch / witch Thu, 2012-03-15 19:03

Kedves Anci!
Koszonom szepen! Ez aztan tenyleg elismeres!
Csodalatos hidegtalak kitalalojatol-kivitelezojetol!
Tegnap mutattam a lanyomnak nehany hidegtaladat
csak amult, a madarasak tetszettek neki a legjobban!
Szep hetveget Neked is!
udv:witch

935
cukor 15 dkg
napraforgó olaj 130 ml
tojás 1 db
joghurt 1 dl
vaníliás cukor 0.5 csomag
finomliszt 15 dkg
fahéj 0.5 teáskanál
szódabikarbóna 0.5 tk
1 csipet
szerecsendió 1 csipet
pasztinák 12 dkg
dió 5 dkg
vaj 1 dkg
vaj 6 dkg
krémsajt 10 dkg
vaníliás cukor 0.5 csomag
porcukor 20 dkg
keksz 20 dkg
retek 3 kis db
petrezselyem 5 szál
ropi 100 db