Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répatorta Anna konyhájából

Répatorta Anna konyhájából
Répatorta Anna konyhájából
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a Húsvét, a nyúl, és ebből következik a répatorta.:) A visszajelzések alapján nem csak ilyenkor kell majd megsütnöm.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot, tojást, fahéjjat, tefölt/joghurtot, lekvárt, citromhéjat, olajat, tejet és a csipet sót összekeverjük.
  2. Egy másik tálban a lisztet a szódabikarbónával keverjük össze.
  3. A sütőt előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  4. A répát belereszeljük a tojásos keverékbe, majd hozzákeverjük a lisztet is.
  5. Az egészet belesimítjuk a tepsibe, és megsütjük.
  6. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd leszedjük róla a sütőpapírt, félbe vágjuk, és megkenjük baracklekvárral, majd visszatesszük rá a tetejét.
  7. A mázhoz a citrom levét átszűrjük, beletesszük a héját is és a porcukrot is. Jól kikeverjük, majd a süti tetejére simítjuk. Betesszük a hűtőbe dermedni, addig elkészítjük a marcipán répákat.
  8. Én 30 répát csináltam, annyi pont elég volt. Miután a máz megdermedt nagyjából, felvágjuk 30 szeletre a sütit (vagy ahány répát csináltunk), és rátesszük a répákat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 34X21X5 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 054
elküldve: 1
receptkönyvben: 51
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Anna 2.

Mióta szakács: 2010.09.30.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cukormázas répatorta, joghurtos répás torta, citromos répatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

945
teljes kiőrlésű liszt 100 g
finomliszt 200 g
szódabikarbóna 1 teáskanál
citromhéj 0.75 citromból nyert
napraforgó olaj 75 ml
tej 75 ml
tejföl 450 g
sárgabaracklekvár 150 g
tojás 2 db
cukor 150 g
vaníliás cukor 1 csomag
sárgarépa 300 g
fahéj 0 ízlés szerint
1 csipet
sárgabaracklekvár 10 dkg
citromlé 1 citromból nyert
porcukor 200 g
citromhéj 0.25 citromból nyert
marcipán 150 g
ételfesték 5 csepp