r
Nosalty Logó

Diós répatorta marcipánrépával

Szekeres Lajosné Klári
Diós répatorta marcipánrépával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

Marcipánrépák

805
Kalória
15.3g
Fehérje
48.3g
Szénhidrát
63.3g
Zsír
55.5g
Víz
90g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
29.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Tészta

Krém

Marcipánrépák

Összesen 805 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Tészta

Krém

Marcipánrépák

Összesen 6432 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Tészta

Krém

Marcipánrépák

Összesen 331 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1160 micro
  • β-karotin
    2770 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 805 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    122.2 g

Zsír

  • Összesen
    506.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    216 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4390.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1031 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    688 mg
  • Foszfor
    1841 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    386.2 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    443.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2543 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    512 micro
  • Kolin:
    742 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22163 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1709 micro
Összesen 6432 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    476 micro
  • β-karotin
    1137 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 331 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A sárgarépát tisztítás után lereszeljük. Az olajat a tojásokkal kézi mixerrel alaposan keverjük össze.
  2. Adjuk hozzá a cukrot, a citrom reszelt héját, a darált diót, a kakaóport, a mézes fűszerkeveréket, a sütőport, a szódabikarbónát az összevágott diót és a lisztet, majd forgassuk a masszába.
  3. A sütőt 170 C fokra előmelegítjük, kibéleljük sütőpapírral egy 22 cm-es sütőforma alját. Simítsuk bele a masszát, kb. 35 -40 percig sütjük tűpróbáig. 10 percig hagyjuk a formában, majd rácsra borítsuk ki és hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A tortát kettévágjuk, megkenjük az alját krémmel, majd rárakjuk a tetejét és a megmaradt krémmel bevonjuk az egész tortát.

Krém

  1. A krémhez a pudingot kikeverjük a hideg tejjel habverővel, majd beforgatjuk a szintén habosra kevert sajtkrémbe.

Marcipánrépák

  1. A tetejét marcipánrépákkal díszítjük és megszórjuk aprított dióval. A marcipánt megszínezzük és tetszés szerinti répákat formázunk belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...